Mina tankar skapar det jag upplever

Mina tankar skapar det jag upplever

Det tog mig mycket träning till att komma till insikt om att det är inte vad andra gör mot mig som påverkar mig, utan det är mina tankar om vad andra gör mot mig som får mig att må som jag gör och det är bara jag själv som kan tänka mina egna tankar.

När jag då blev bättre på att bli medveten om mina tankar i olika situationer, då blev jag också bättre på att välja mina inre strider. Det innebar inte att jag accepterade att det var ok vad de gjorde men jag kunde bättre välja hur jag påverkades av det. Det innebär inte att jag blev känslokall utan tvärtom nu kunde jag bli bättre på att använda mina känslor på ett sätt som blev så mycket bättre för mig och andra i min omgivning. 

Innan dess gick jag bara runt och sa att det är lättare sagt än gjort, gjorde ingenting åt det men gjorde mig själv till offer för omständigheterna. Dessutom tyckte jag att det var så synd om mig.

Men idag har jag blivit bra på att hantera vad folk säger till mig och det gör att jag kan lägga min energi på det som är viktigare nämligen att ta hand om mig själv och acceptera mig själv för den jag är. Det leder i sin tur till att jag har blivit mycket bättre på att kommunicera med och bemöta andra när jag vet att jag kan hantera det de säger. Men som sagt en gång var det lättare sagt än gjort men med lång och medveten träning så gick det.

Ge dig själv en berikande och glädjefylld dag och stanna upp och bli mer medveten om dina tankar. Tänker vi fel kan vi alltid tänka om och vara snälla mot oss själva och andra. Det är det som kallas för omtänksamhet.

Torkild Sköld

10532342_10152626473674232_1088368352648582754_n-2
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail