MARKNADSFÖRING – syns man inte så finns man inte

MARKNADSFÖRING – syns man inte så finns man inte

På Wikipedia kan följande läsas om marknadsföring: Marknadsföring omfattar alla de aktiviteter ett företag utför på marknaden, till exempel val av produkt att sälja, val av målgrupp, prissättning etc. Marknadsföring handlar också om att definiera och ta fram erbjudanden som svarar mot behoven, möter utmaningarna och skapar kundvärde. Det omfattar också arbetet med att positionera sina produkter på marknaden.

Till sist omfattar marknadsföring att kommunicera erbjudandet, konkretisera värdena och som en del i säljarbetet och i den fortsatta kundrelationen säkerställa att förväntningarna infrias.

När ett företag skall berätta vad de är bra på så heter det marknadsföring och det vet alla att det är viktigt inte minst för långsiktig överlevnad. Men när en egenföretagare skall berätta vad han/hon är bra på det kallas det för skryt och att man inte skall tro att man är något. Visst är det en underlig inställning.?

Det är väl klart att alla skall få berätta vad de är bra på för alla kan vara bra på något. Om jag säger att jag är bra på att föreläsa så säger jag ju inte att jag är bättre än någon annan. Det är upp till andra att avgöra det. Stå upp för den du är och vad du gör. Var stolt för det för om inte du är stolt och tror på dig själv, ja då är sannolikheten mindre att någon annan skall tro på dig.

Jag har de senaste 2 dagarna haft förmånen att få föreläsa för närmare 400 vårdpersonal på Ystad Kommun. Efter det fick jag nedanstående återkoppling på min föreläsning. Att jag nu lägger ut det här har inte med skryt att göra, det är mitt sätt att marknadsföra det jag gör och det har inget att göra med vem jag är. Jag marknadsför inte vem jag är utan jag marknadsför det jag gör och det är att föreläsa för människor som jag kanske kan beröra med min erfarenhet. Dessutom är jag väldigt stolt och ödmjukt tacksam över att få återkoppling som dessa.

 

Trevlig kväll med god mat & arbetskamrater men framförallt, en superbra föreläsare.

Mycket inspirerande kväll!! Otroligt bra föreläsare du är Torkild!! Tackar för många skratt & mycket allvar i en härlig kombination!

Tack för en kanon rolig berörande kväll

Tack Torkild för en fantastisk inspirationskväll. Jag ser framemot att bli VD i mitt liv

Aldrig har 90 minuter gått så fort som i går kväll. Tack för allt du lärde mig.

Tack för en både rolig o inspirerande kväll!

Wow!!!! Miljoner tack för ikväll Hjärnan är nu fullproppad med livets marknadsföring, lär ta en stund att sortera o lär inte ske ikväll Men denne ska bli en bra VD, leverantör o kund

Tack för en super bra, tänkvärd & mkt underhållande föreläsning! :))

Tack Torkild för en otroligt bra föreläsning. Mycket tänkvärd

 

 
Om du känner för att bli berörd så kan du på denna länk se var jag har mina öppna föreläsningar.

http://www.torkildskold.se/oppna-forelasningar/

Torkild Sköld

Marknadsförarande föreläsare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar