Lyckligt lottad har krävt mycket arbete

Lyckligt lottad har krävt mycket arbete

PERSONLIGT LEDARSKAP MED TORKILD SKÖLD

Någon sa till mig att jag är lyckligt lottad som har det så bra och det håller jag med om. Jag är frisk, har en underbar familj och ett jobb som jag älskar.

Jag har dock inte vunnit det på någon lott. Allt grundar sig på medvetna val, hårt arbete, uthållighet, karaktär och en inställning om att aldrig, aldrig, aldrig ge upp.

Förutsättningarna har inte alltid varit de bästa. Någon har försökt sätta käppar i hjulet för mig och livet har ibland slagit till med full kraft mot mig. Visst har jag trillat i sjön ibland längs vägen men jag drunknar inte av att ramla i sjön. Jag drunknar bara om jag inte tar mig upp igen. Jag har varit yrkesofficer inom pansartrupperna i många år. Jag är en krigare och en krigare ger aldrig upp. En riktig krigare står inte mitt i skottlinjen och tänker att nu är det snart slut. En riktig krigare tänker hur han skall ta sig ur detta och överleva för en krigare som ger upp är ett lätt byte för motståndaren, oavsett om det är en yttre eller inre motståndare. Hitta din inre krigare du med.

Ge aldrig, aldrig, aldrig upp för det kommer jag aldrig att göra. Livet är inte lätt alla gånger men det är alltid mitt ansvar att ta hand om mig själv. Livet skall upplevas och inte överlevas.

Kom ihåg att oavsett vad någon annan gör eller säger till dig så finns det ingen i hela världen som är så bra på att vara du som du är. Du är helt unik för det finns bara en som du. Var rädd om den personen för om ingen annan respekterar oss, det är då det är som viktigast att vi tar oss själva på fullt alvar och med respekt gör det som behöver göras. Det är banne mig inte lätt alla gånger men det är vårt eget ansvar, alltid. Det är nämligen vad personligt ledarskap handlar om.

Filosofen Plutarkos uttryckte det så bra: Det är alltid för tidigt att ge upp.

Gör dig en riktigt upplevelserik fortsättning på dagen.

Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail