Lättare sagt än gjort som dålig ursäkt

Lättare sagt än gjort som dålig ursäkt

Om du någon gång sprungit t.ex ett Marathon eller annat långlopp så tränade du säkert en hel del under lång tid innan, för det är lättare sagt än gjort att springa ett Marathon. Men ju mer vi tränar desto lättare blir det att genomföra loppet när det väl är dags, dvs påverka vårt resultat . Precis så är det med den inre konditionen också dvs. hur det känns att vara sig själv och acceptera sig själv och inse att vi är bra som vi är.

Många kallar den inre konditionen för självkänsla, självbild, självförtroende, själviniskt, självsäkerhet etc. och sen blir det konstigt för vilket är vilket egentligen. Jag upplever att diskussionen på nätet många gånger blir konstig för det har satt etiketter på något men ingen har riktigt förstått vad som är vad. Därför så har jag valt att det heter den inre konditionen hos mig dvs. den yttre konditionen är den jag tränar med kroppen och den inre den jag tränar med själen.

Men det är så många som går omkring och säger till sig själv att något är lättare sagt än gjort för att slippa behöva ta tag i livet och så har de inte tränat sin inre kondition överhuvudtaget. Desto mer vi tränar vår inre kondition, desto lättare blir det att ta sig an livets utmaningar. Men tränar vi inte så kan det lätt bli en dålig ursäkt att gömma sig bakom genom att skylla på att något är lättare sagt än gjort. För att återgå till exemplet med Marathon så är det som sagt också lättare sagt än gjort men ju mer vi tränar desto lättre är det att vi tar oss igenom och uppnår det resultat vi vill. Så fungerar även den inre konditionen.

Jag vet för jag har själv varit en av dem som i många år gått runt och tvivlat på mig själv och ursäktat det med att skylla på att det är lättare sagt än gjort. Idag ser jag det som en utmaning att ta mig an livets problem…..förlåt, utmaningar menar jag. Det bästa med det är när jag väl har tagit tag i det och gjort det ett tag så var det inte så besvärligt som jag hade målat upp för mig själv i förväg. 

Övning ger färdighet så sätt igång att öva så kommer du med största sannolikhet få bättre kontroll på dig själv när livet drabbar dig, vilket det gör mer eller mindre för oss alla så länge vi lever. Förändringar är jobbiga för att det är förändringar. Vill vi förändra vår yttre kondition dvs. vår kropp så kräver det en hel del ansträngningar som känns för att få bra resultat. Så är det också med att göra inre förändringar, det kräver rejäl ansträngning och kraft för att få ett bestående resultat. Det är inte alla beredda på att göra utan skyller ifrån sig med att det är lättare sagt än gjort och gör istället ingenting.

Vi måste börja göra något eller sluta göra något för att det skall ske en förändring och det kan vara utmanande. Men göm dig inte bakom en dålig ursäkt som heter det är lättare sagt en gjort istället för att ta tag i problemet. 

När jag hör någon säga något är lättare sagt än gjort då blir det som en utmaning för mig för det finns i min värld alltid en lösning på de flesta vardagsproblemen. Ordet ”problem” kommer ur grekiskans två ord ”pro blema” som betyder ”före lösningen”.

Hur skall jag då träna undrar du? Köp en bok i personlig utveckling. Gillar du den boken så läs inte fler böcker just då, utan gör det som står i boken du läste. Det räcker inte att läsa, vi måste GÖRA de övningar som står i boken. Tyvärr gör de flesta inte övningarna på dagsbasis även om de vet att det behövs för de är inte beredda på att anstränga sig och satsa på sig själv och sin tid för att må bra. 

Det är så mycket lättare om vi hade kunnat få ett litet vitt piller att stoppa i munnen som fixade detta. Det är det vi får med stor sannolikhet om vi inte tränar vår inre kondition för det slutar för alldeles för många här i livet med att de springer in i väggen. Men då är det en ännu längre resa och den har jag inte kompetens eller erfarenhet av att ge mig in på. Men det är då de vita pillerna kommer in i bilden för en del.

På min föreläsning ger jag konkreta verktyg för hur den inre konditionen kan tränas och ni har säkert någon av er sett vad folk skriver om hur det har påverkat deras liv i positiv riktning när de väl tagit tag i det.

Här kan du se var jag har öppna föreläsningar i vår.

http://www.torkildskold.se/oppna-forelasningar/

Gör dig en bra dag.

Torkild Sköld

https://www.facebook.com/groups/Torkild/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail