Lättare sagt än gjort som dålig ursäkt

Lättare sagt än gjort som dålig ursäkt

Om du någon gång sprungit t.ex ett Marathon eller annat långlopp så tränade du säkert en hel del under lång tid innan, för det är lättare sagt än gjort att springa ett Marathon. Men ju mer vi tränar desto lättare blir det att genomföra loppet när det väl är dags. Precis så är det med den inre konditionen också dvs. hur det känns att vara sig själv och acceptera sig själv och inse att vi är bra som vi är.

Men det är så många som går omkring och säger till sig själv att något är lättare sagt än gjort för att slippa behöva ta tag i livet och så har de inte tränat sin inre kondition överhuvudtaget. Desto mer vi tränar vår inre kondition, desto lättare blir det att ta sig an livets utmaningar. Men tränar vi inte så kan det lätt bli en dålig ursäkt att gömma sig bakom genom att skylla på att något är lättare sagt än gjort.

Jag vet för jag har själv varit en av dem som i många år gått runt och tvivlat på mig själv och ursäktat det med att skylla på att det är lättare sagt än gjort. Idag ser jag det som en utmaning att ta mig an livets besvärligheter och det bästa med det är när jag väl har gjort det så var det inte så besvärligt som jag hade målat upp för mig själv i förväg. Personligt Ledarskap när jag har det som bäst.

Övning ger färdighet så sätt igång att öva så kommer du med största sannolikhet få bättre kontroll på dig själv när livet drabbar dig, vilket det gör mer eller mindre för oss alla så länge vi lever. Förändringar är jobbiga för att det är förändringar. Vi måste börja göra något eller sluta göra något för att det skall ske en förändring och det kan vara utmanande. Men göm dig inte bakom en dålig ursäkt som heter det är lättare sagt en gjort.

När jag hör någon säga något är lättare sagt än gjort då blir det som en utmaning för mig för allting är möjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.

Gör dig en bra dag.

Torkild Sköld

https://www.facebook.com/groups/Torkild/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar