Klassträffen

Klassträffen

Idag har jag förmånen att ha Marko Latva-Nevala som gästbloggare hos mig igen med ännu en tänkvärd text.

Var på klassåterträff en gång, mötte en massa gamla klasskamrater från högstadiet. En del hade vuxit rejält, andra stod still där vi vinkade adjö i nian, vissa hade dött. 
Minns de tuffa grabbarna Borde och Sen, som alltid stod och drog halsbloss i rökrutan. Och vet du vad, de stod där än, nu tillsammans med Aldrig och Försöka. Det var som tiden stått still, de hade inte utvecklats nånting. 

De som inte längre fanns med oss, som dött, var Gårinte, Neggot och Uppgivelsen – tragiskt öde de mött. Ursäkten hängde med Kaninte på sin favvoplats Gnällhörnan, och Misstron kom inte ens på festen, likaså Lögnen. Realisten bodde ännu kvar hemma, Pessimisten såg som vanligt mest butter ut. Oron var också där men gjorde inte mycket väsen av sig. Fegisen hade lovat komma men ingen såg skymten av honom. Latheten skulle fixa en massa men inget blev gjort. Kritikern hade som vanligt en massa att anmärka på, men inga egna svar eller förslag. Tvivlet slog snabbt ihop sig med Rädslan och gömde sig i nåt hörn. 

Märkligt, i alla dessa hade inget hänt alls på alla dessa år, de stod kvar där jag sist såg dem… Vissa förändras aldrig, de blir istället omsprungna av livet.
Då var det mer glädjande att se de som verkligen växt. Den lille Borde hade bytt namn till Måste och startat bolaget Fågjort AB. Kul att se att Nu och Ska hade blivit riktiga entreprenörer i olika former. Ture och Mod satt och pratade och skrattade med alla möjliga hela kvällen, vad de förändrats, vad de vuxit! 

Tro gick all-in och dansande runt med Hopp hela kvällen. Ansvar var den som ordnat festen med bravur. Kan och Vill stortrivdes i gänget, och utmanade alla på olika lekar. Drömmaren gick ivrigt runt med Fantasin och smidde planer för nästa träff. Tillfället grabbade tag i Chansen och sjöng en duett. Då hoppade även Möjligheten in och kompade dem med gitarren sin. 

Vinnaren anordnade en ”omvänd limbo”, dvs höjdhopp, för vem fan vill bara komma under ribban? Handlingen tog kommandot till allsång. Beslutet bestämde sig för att göra egna och annorlunda drinkar till alla. Tilliten visste inte exakt om all mat skulle räcka, men litade på att Göraren hade koll på den saken. Optimisten och Glädjen såg till att hålla stämningen på topp. Uthålligheten var den, som väntat, höll ut längst – och den sena natten avslutades med ett hyllningstal av Resultatet. 

Jag hade en riktigt trevlig kväll – som gav mig många insikter.Tänk att våra roller sätter såna spår på vilka vi är. Påverkar vad vi gör, präglar vad vi blir. 

Vilken roll tar du? Vem är du? Vad vill du bli? Du väljer själv… 

Marko Tips Fråncoachen Latva-Nevala

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail