Kärleksvisionen

Kärleksvisionen

I helgen var jag och min älskade Veronica på en bröllopsfest för nära vänner på Kokkedal slot i Danmark. Bruden och brudgummen höll fantastiska tal för varandra när ringarna utväxlades eller vad det heter och för mig blev det en tankeställare. Ni vet en sån där tanke som ställer till det invanda tänkandet, som sagt en tankeställare.
Kanske skall vi säga dem talen till varandra långt innan vi gifter oss så att vi har dem som en vision och att själva giftermålet blir kvalitetsstämpeln när båda känner att man lever sin vision. Inte vet jag, det var bara en tanke som for igenom mitt huvud när jag stod där denna otroligt vackra stund med min fantastiska Veronica vid min sida.

En kvinna med oändligt många vackra egenskaper som jag har haft förmånen att leva med snart 22 år. Det finns massor av kärlek i vårt förhållande men efter 22 år fins det även lite gnissel som i de flesta andra förhållanden. Jag brukar säga att ett bra förhållande är ett komplicerat förhållande och något som vi behöver arbeta med och samarbeta om för att få till att fungera, eftersom det händer så mycket hela tiden i livet.

Det kan vara stora livskriser som behöver bearbetas men det räcker med små vardagliga händelser som behöver fungera i en relation och då kan det vara bra att ha en gemensam vision att sträva mot.
Numera skriver många äktenskapsförord, vilket kan vara bra om äktenskapet inte fungerar. Ett äktenskapsförord skrivs för att användas om man behöver komma ifrån varandra och upplösa äktenskapet, men en kärleksvision skrivs för att vi vill komma till varandra. Jag tror att om vi börjar i god tid med att skriva och leva efter en kärleksvision innan äktenskapet ingås så tror jag att det minskar sannolikheten att äktenskapsförordet behöver plockas fram och användas.

Det ena utesluter inte det andra men jag skall fundera lite mer på kärleksvisionen för den tilltalar mig mest. Sen får vi skriva en tillsammans jag och Veronica som vi kan leva utifrån. Hur ser en sådan vision ut? tänker kanske någon. Det är inte det intressanta, det intressanta är vad det står i den. Ta fram papper och penna. Skriv tills ni är överens och kan skriva under på det, då har ni er kärleksvision. En kärleksvision som sen hålls levande och utvecklas genom bra kommunikation, nyfikenhet och aktivt lyssnande.

Ett liv med vår vision som är den samma för oss båda. Det måste vara det som är grunden för ett bra samliv. En kärleksvision. Absolut.

Kram, kraft och kärlek till er alla.

Torkild

Kärleksvisionen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail