Kärleken är hjärtats kondition.

Kärleken är hjärtats kondition.

Folk blir alltid lika förvånade och en del till och med upprörda, när jag berättar att jag jobbar inte som coach och att jag inte tror på positivt tänkande. Ni som varit på min föreläsning vet vad jag menar. Jag utbildar i förhållningssätt för att skapa strategier i det personliga ledarskapet och det är något helt annat.

Jag jobbade som coach ett par år och tog en massa certifieringar men jag kände att det var inte det jag brinner för. Men att föreläsa och utbilda inom personligt ledarskap det är min passion i arbetslivet.

När jag sade upp mig från en fast anställning förra året och kastade mig ut i föreläsarbranschen så var det en del som uttryckte sin oro och skepsis kring det. Men i min värld är allt möjligt och hinder ser jag bara som utmaningar.

Idag 15 månader senare sysselsätter jag mig som föreläsare och utbildare till 100% i eget företag. Jag åker runt i Norden flera gånger i veckan och föreläser på olika företag, arrangerar egna föreläsningar samt tar emot mina elever på mitt kontor utanför Lund. Jag har mer tid med familjen totalt sett under året än vad jag hade tidigare och jag trivs med livet till 100%

Vad jag vill ha sagt med det här är att jag tror vi behöver hitta passionen i vårt liv för att vi skall trivas med det på lång sikt. Det gäller för mig både i privatlivet som i yrkeslivet. Översätter man passion från engelska till svenska i Google translate så får man bl.a kärlek.

Jag tror att passion är just kärlek. Kärlek till sina nära och kära, till sin sysselsättning och inte minst till sig själv. Kärlek är en färskvara i den bemärkelsen att vi måste hela tiden jobba aktivt på den likt vi gör när vi tränar vår kondition för att bibehålla och stärka den.

Att ta ansvar för och leva medvetet i nuet med realistiska förhållningssätt till sig själv, sin omgivning och sin yrkesmässiga sysselsättning, är en bra grund för att bibehålla passionen och leva ett liv som var och en vill leva på sitt sätt. Så lev för allt vad du är värd för det är du så värd.

Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar