Torkild Sköld

Kärlek är en färskvara

Kärleken är en av våra största drivkrafter i livet, oavsett om det handlar om kärleken till sig själv eller till andra. Kärleken kan beskrivas på oändligt många sätt men det brukar sägas att kärlek är som en framgångssaga och att kärleken är störst av allt. Det håller jag med om och precis som bakom all framgång ligger det oftast långt och konsekvent arbete för att nå dit. Det har säkert varit både uppgångar och nedgångar längs vägen. Det har påverkats av både inre och yttre omständigheter. Det har varit fantastiska och oförglömliga stunder. Kärlek kommer inte bara av sig själv.

Jag har levt med denna fantastiska kvinna i snart 22 år. Veronica är min kärlek i livet, vi har tre underbara döttrar tillsammans och vi har förmånen att få bo och leva i ett land med många möjligheter. Vi har precis som alla andra förhållanden haft vår resa för att komma dit vi är idag och den resan har inte alltid varit lätt och är än idag inte lätt alla gånger. Men den känns rätt så oavsett vad som kommit i vägen på vår kärleksresa har det varit och är värt allt att kämpa för.

Kärlek är en färskvara i den bemärkelsen att vi måste hela tiden ”jobba” aktivt på den likt vi gör när vi tränar vår kondition för att bibehålla och stärka den och därmed kunna fortsätta att vara framgångsrika.

Men vi behöver också stanna upp och njuta av kärleksframgången och definitivt inte ta den för given. Kärleken utspelar sig just nu och det gör den alltid hela tiden så länge den finns. Kärleken skall upplevas och inte bara överlevas.

Friedrich Nietzsche sa det så fint:

”Vad som görs av kärlek sker alltid bortom gott och ont.”

Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar