Kan jag, kan du!

Kan jag, kan du!

Kursledarens ord ekade i min hjärna. Mitt ego satte igång på högtryck och bombaderade mig med argument för att inte lyssna på sånt dravel. Det var en symfoni i moll som trängde in i mitt inre.

Jag satt kvar i detta en stund men till slut reste jag mig och skrek rakt ut. SLUTA!

Nu fick det vara nog med tjattret från egot, min intuition sa mig att visst kan jag också. Nu tog jag kommandot och började se på ledarens roll med andra ögon.

Är han en övermänniska? Svar, nej.

Är han en unik människa? Svar, ja.

Är han en bättre människa? Svar, nej.

Är jag en undermänniska i jämförelse? Svar, nej.

Är jag en icke-unik person? Svar nej.

Är jag en sämre människa i jämförelse? Svar nej.

Frågorna var många i min skalle och det tog tid att hitta svaren. Insikterna föll på plats med tiden när jag tillät mig se att allt är så enkelt egentligen. Fick en tanke att jämföra med.  Billigt kan inte vara bra… Enkelt, kan inte vara bra…

Hmm, kan detta stämma? När jag tänkte efter kunde jag hitta massor av billiga saker som var bra. Men, om det är möjligt, då borde det finnas enkla lösningar som också kan vara bra. Är det möjligt? Varför har inte fler förstått eller anammat detta i så fall? Är jag unik som äntligen förstått detta. Ja, som person är jag unik, men att fått insikten är inte unikt, det är bonus för att jag öppnat upp mig själv för min personliga utveckling.

Det finns många klyschor som vi slänger ur oss hela tiden utan att egentligen tänka efter vad de säger.

Allt börjar med mig själv! Man kan inte älska andra om man inte älskar sig själv! Man kan inte förändra andra, bara sig själv!

Smaka på dem! Känn efter i kroppen vad de säger dig! Tänk inte, känn i hjärtat!

Säger som Torkild säger, personligt ledarskap handlar om modet att skapa en personlig ledare.

Då först kan jag och du skapa ett intressant liv för oss själva.

Som jag brukar säga: Unna dig att må bra!

Gör det enkelt för dig, sluta krångla till det!

Allt är möjligt, om du verkligen vill!

Trevlig dag önskar jag dig.”

Thobbe Rexréuz

www.facetten.co

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail