Torkild Sköld

Jag vill att alla skall vara självgoda och märkvärdiga

Idag pratar vi mer och mer om vikten av att ha integritet, civilkurage och våga stå för sina åsikter. Det pratas också mycket om det personliga varumärket och vikten av hur vi vill att andra skall se på oss. Jag brukar alltid fråga på mina föreläsningar om det är någon er än jag som är märkvärdig, varpå jag räcker upp min egen arm för att visa att jag är märkvärdig. Jag är fascinerad av hur ord byggs upp och märkvärdig är då uppbyggd av värdig och märk. Jag vill hellre se ordet som att vi är värdiga att märkas. Jag skrev till och med för ett tag sedan på facebook att jag är självgod, men det blev folkstorm så det fick jag ta bort innan jag blev helt idiotförklarad. Nu skrev jag visserligen inte hur jag tänkte och det borde jag ha gjort men min andemening är att det är viktigt att vara god mot sig själv.

Men det är så många i vårt avlånga land som är kraftigt sargade av Jante och Luthers framfart. Här skall vi minsann inte tro att vi är något mer än andra. Men ärligt talat, vem har sagt att man är mer än andra om man är märkvärdig och självgod. Jag vill påstå att den som är märkvärdig och självgod enligt mitt synsätt är en betydligt härligare människa och det sker absolut inte på bekostnad sav andra. Jag träffar så mycket folk som behandlar andra betydligt mycket bättre än sig själv. Att gå runt och tänka illa om sig själv är inget bra sätt att träna sitt personliga ledarskap på. I ditt liv är du den viktigaste personen och det är viktigt att du är goda mot dig själv.

Du och ingen annan är bäst på att vara du!

Jag brukar alltid peppa folk med att de är bäst och då får jag ofta höra att det håller de inte med om för de är inte bättre än någon annan. Men jag har inte sagt att de är bättre än någon annan. Vi är alla bäst på att vara oss själva och det sker inte på bekostnad av andra. Det är otroligt viktigt att tycka om sig själv för den man är och vara god mot sig själv men också förstå att vi är alla lika värdefulla och värdiga att märkas. Jag brukar avsluta mina föreläsningar med att säga att när ni kommer hem och de undrar vad du lärde dig på föreläsningen så kan du säga att du fick lära dig att både vara märkvärdig och självgod. Så från och med vill jag att även du som läser detta förstår att du är bäst på att vara du och märkvärdig samt att du ser till att vara självgod. Jag lovar att det kommer gynna inte bara dig själv utan även din omgivning för all yttre förändring börjar med oss själva. Var rädd om, acceptera och tyck dig själv för den du är så komer du bli bättre på att vara rädd om, acceptera och tyck om andra.

Livet skall upplevas och inte överlevas.

Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar