Torkild Sköld

Jag måste få bekänna – jag gjorde en mindre bra dag på jobbet.

Det är något som jag sitter och funderar på och det är en händelse som skedde förra veckan. Först tänkte jag att jag skall hålla det för mig själv men sen slog det mig att skall jag vara ärlig så skall jag vara det hela vägen. Min ambition med det jag skriver på facebook är att vara helt ärlig med mig själv och mina tankar. Jag tänkte att lägger jag ut det jag tänker på så kanske jag förstör mitt varumärke, men sen slog det mig att det tror jag inte att det gör och skulle det vara så får det bli så. Vad det handlar om är att jag är människa och precis som alla andra kan jag göra misstag. Vi kan alla göra misstag men det innebär inte att vi är ett misstag. Vi är alla bra som vi är. Men detta misstag skulle jag ha kunnat undvika om jag bara hade stannat upp och varit lite mer här och nu i den situationen som jag skall berätta om.

95 % av gångerna som jag är klar med min föreläsning så känner jag på riktigt i själen att det blev bra. Jag märker det på hur jag har publiken med mig under föreläsningen och jag märker det när det är så många som efteråt tackar för föreläsningen. Jag är oerhört ”bortskämd” med att få positiv feedback på föreläsningen och det gör mig ödmjukt stolt för det betyder väldigt mycket för mig. I förra veckan hade jag 6 föreläsningar och en av dem blev inte riktigt som jag ville och jag har bara mig själv att skylla. Det var i Stockholm där jag hade haft en föreläsning på dagen och skulle efter det ha en som jag arrangerade själv på kvällen. 

Den första föreläsningen var en bit utanför Stockholm för ett 20-tal verkställande direktörer och som gick hur bra som helst. Sen skulle jag vidare in till Stockholm för att förbereda min egen föreläsning. Jag kom sent iväg och det tog tid i rusningstrafiken innan jag var framme vid Hornstull där jag skulle hålla hus. Jag hann med förberedelserna och jag hann med att hälsa gästerna välkomna i dörren, men jag hann inte med mig själv. Jag tog mig inte den tid jag behöver genom att sätta mig ner en liten stund och mentalt förbereda mig innan jag ställer mig på scenen. Jag glömde helt enkelt bort det och gick upp på scenen när timmen var slagen.

Nu var det inte så att jag sa saker som jag inte brukar säga utan det var snarare hur jag sa det. Jag kände att jag inte hade publiken med mig alls så som jag brukar ha och även om många kom fram efteråt och tackade så kände jag att för mig var detta inte riktigt den kvalitén som jag vill ge mina kunder. Jag vet att förväntningarna är höga på mig och denna gång kände jag på riktigt att jag inte nådde hela vägen upp.

I publiken satt det en kille som heter Pontus Ströbaek och som jobbar med att utveckla föreläsare. Han hade jag anlitat för att komma och lyssna på mig och för att hjälpa mig att bli ännu bättre på det jag gör. Dagen efter satt vi hela förmiddagen och analyserade min föreläsning och vi var båda överens om att det han bevittnade kan bli så mycket bättre. Han var väldigt rak och tydlig med vad han tyckte och det var så mycket jag fick reda på och kom till insikt med om mig själv.

Jag fick många riktigt bra tips som jag sedan anammade redan dagen efter när jag föreläste på Oscarsteatern för drygt 600 byggnadsarbetare och tjänstemän på JM och det gjorde en enorm skillnad. Jag har redan bokat in Pontus för att under hela våren arbeta med mig för att göra mig till en så bra föreläsare som möjligt. Det kommer att bli ett krävande men lärorikt arbete, men den dagen jag tycker att jag är tillräckligt bra som föreläsare, den dagen skall jag inte hålla på med det längre. 

Det var som sagt en mindre bra dag på jobbet och sådana har vi alla någon gång men jag lär mig av mina misstag och kommer i framtiden göra vad jag kan för att vara ännu bättre på det jag gör. Det kan jag lova. 🙂

Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar