Inre förändring

Inre förändring

Det fokuseras så mycket på begreppet förändring.

Många säger att de är förändringsbenägna men när det kommer till kritan så kan det vara lite si och så med det. Vi har mycket lättare för att göra en yttre förändring än en inre. Ta som exempel hur många har inte köpt nya träningskläder för att sen gå till gymmet ett par gånger och sen är motivationen slut. Att köpa nya kläder, vilket är den yttre förändringen, var ju inte så svårt men att sen komma igång och träna, vilket är den inre förändringen är betydligt svårare.

personal-development1

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Att åka en vecka på resa till Gran Canaria för att bli brun ett par veckor, det kan människor lägga ner mycket pengar på, men att göra en inre resa som t.ex gå min ettåriga utbildning i personligt ledarskap, det är svårare att motivera sig för även om det ger en inre styrka och verktyg som räcker resten av livet.

Tv-programmet lyxfällan nämnde för ett tag sedan om hur mycket mer pengar vi är beredda på att lägga ut för att skapa en yttre förändring jämfört med en inre förändring. Det finns så många som förköper sig och gör en yttre förändring och hoppas att det skall hjälpa mot hur de mår invändigt. Eftersom att det kan ge en kortsiktig kick och känsla av att må bra så kommer de att vilja köpa mer när denna kicken har avtagit, vilket kan för många leda in i en skuldfälla och shopaholic i värsta fall.

Det är som med plastikkirurgi, vilket jag tycker att var och en får göra som den vill med. Jag har full förståelse för att en del människor vill förändra en kroppsdel som de inte är nöjda med, men det viktiga är varför och för vem de väljer att göra denna förändring.

En person som väljer att operera sig kan få bättre självförtroende av det, men om det är självkänsla vi vill ha så måste vi träna upp den inifrån. Därför blir många besvikna efter att de gjort en stor utseendeförändring, de trodde att bara de fick större bröst, mer hår på huvudet eller större vader så skulle allt bli bra. Men så funkar det inte riktigt. Om vi inte mår bra inom oss så kommer det för de flesta inte bli långsiktigt bättre av att göra en yttre förändring som t.ex. läppförstoring. Inget ont om läppförstoring men om vi börjar med att ta hand om oss invändigt och lär oss att tycka om oss själva och att vi är bra som vi är, så kommer vi inte vara i lika stort behov av läppförstoring.

Att gå till mig och vägledas i min utbildning om det personliga ledarskapet under ett år, kostar mindre än ett par nya bröst eller mer hår på huvudet, men i gengäld så kommer du att få verktyg för hur du skall må bra som du är för resten av livet. Så ifall du vill investera i dig själv så fokusera på det inre så blir det yttre också bra. Tvärtom fungerar inte. All yttre förändring börjar inifrån.

På denna länk kan du läsa mer om min utbildning i personligt ledarskap och vad några tycker som har gått den.

http://torkildskold.se.preview.citynetwork.se/sida/individuell-utbildning-i-personligt-ledarskap

Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar