Dagen idag en annorlunda dag.

Dagen idag en annorlunda dag.

Idag hade jag ett annorlunda föreläsningsuppdrag, jag skulle nämligen inspirations tala för ett företag vars anställda har blivit uppsagda eftersom verksamheten skall flytta utomlands. Det var inte utan jag med lite besynnerliga tankar när jag åkte till Helsingborg där jag skulle hålla till. Jag blev själv uppsagd en gång 2003 och kan än idag känna den känslan av maktlöshet jag hade när jag åkte hem och berättade det för familjen. Men jag började med att säga att jag inte tänkte hålla en föreläsning speciellt gjord för dem utan jag valde att köra på som jag brukar eftersom jag inte pratar till folk vad de gör utan vem de är och vi är ju alla bara människor som tur är. Det är i och för sig inte så bara det utan det är helt fantastiskt och det är det jag återupplivar hos alla de som råkar ha glömt det i sina liv.

Hur som haver så kände jag direkt att de var med på noterna och det blev en riktigt kul föreläsning. Uppdragsgivaren berättade även att en av åhörarna hade sagt i pausen att det var bra fast det tog emot att säga det till sig själv. Så har det säkert varit för oss alla någon gång i livet men för mig visar det på styrka och vilja att komma vidare i livet. Många gånger har jag själv upplevt att när jag väl inser och accepterar mina svagheter så har de istället blivit mina framtida styrkor.

Många kom fram efteråt och tackade, vilket kändes extra bra idag. Dessutom köpte de många gnällkepsar så det innebär fler sköna slantar till Cancerfonden. Jag är grymt tacksam för att jag fick möjligheten att göra den föreläsningen jag gjorde idag för de underbara människorna. Nu ser jag fram emot morgondagens föreläsning i Malmö som jag arrangerar själv och som är fullbokad sedan länge.

Torkild

10646769_10152536483449232_4959454944643093464_n

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar