Ibland blir det inte som man tänkt sig

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Idag gästbloggar Thobbe Rexréuz hos mig igen. Tack Thobbe för att du delar med dig.

Hur ofta har jag inte tänkt den tanken, att det inte blev som planerat. Livet lever sitt eget liv kan man säga. Ibland har jag grämt mig över att resultattet blev ett annat, men ibland har det visserligen blivit annorlunda och det har varit helt OK eller till och med bättre.

Idag blev det en sån dag, jag skulle rensa i mina pappershögar och lite annat småplock. Men si det blev det inte. Kroppen ville inte alls vara med på det tåget. Det blev stora bromsen på och jag fastnade i fåtöljen framför dator coh TV- Mycket tankar på hur det skulle bli om jag reste mig och fixade det som skulle fixas. Till och med känslan av att det var gjort kom över mig. Vaknade ur de drömmarna och konstaterade att torkställningen med tvätten stod kvar, fast jag tänkt mig att allt var inplockad.

I köket ligger alla papper kvar, även om jag levt mig in i att det var en annan syn jag hade. Får nog träna mer på detta med tankens kraft märker jag. Jag menar vi människor kan fixa mycket med tanken, men jag är inte där ännu tydligen. Nu vet jag att jag klarat mycket genom att ändra tankemösnster för det är ju det som det handlar om.

Ett exempel är just detta med att när det inte blir som jag tänkt mig, så konstaterar jag att det blev så. Förr i tiden brukade jag bli frustrerad och tycka jag är dålig som inte ens kan klara av det jag tänker mig att göra just då. Det enda som hände var ju att jag tryckte ner mig själv och förstärkte den dåliga självkänsla jag redan hade. Massor av energi gick åt till detta meningslösa beteende.

Idag har jag mognat och bara konstaterar att planerna ändrades, så är det inte mer med det. Värderar inte alls min insats eftersom det är värdelöst, så att säga. Kan lova dig att det blivit betydligt enklare och framför allt är det roligare att inse att det är OK att kunna ändra sig. Mitt främsta fokus riktas nu mot vad mitt inre vill och det berikar.

Kontentan är att jag hellre accepterar och konstaterar att det blev annorlunda än jag tänkt mig från början, vilket är OK det med. Får tag i de planer jag hade en annan dag istället, de försvinner ju inte bara för att jag inte tog dem idag.

Thobbe Rexréuz
______________________
FACETTEN – för din utveckling
www.facetten.co

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar