Har du någon gång haft fel?

Har du någon gång haft fel?

Har du någonsin frågat dig själv varför du gör det du gör? Varför tror du på vad du tror på? Varför arbetar du med det du arbetar och varför bor du som du bor etc.? Tänk om du har fel. Jag säger inte att det är fel men tänk om du har bestämt dig för något du tror är bra men det kanske inte är det. Tänk om du skulle ha fel. Tänk om allt det du tror på egentligen inte är det bästa för dig. Vi kan ju alla ha fel ibland och tänk om du har missuppfattat din egen situation.

Vi är så vana vid att bara göra vad alla andra gör, gå med strömmen, gå och gå utan att ta tid att vila, utan att ta tid att ifrågasätta våra liv, vårt beteende. Utan att ta tid att ställa alla typer av frågor till oss själva och till dem omkring oss. Utan att ifrågasätta våra egna föreställningar om livet, utan att inse att de flesta av dessa föreställningar överlämnades under vår uppväxt till oss av vår familj, vänner, lärare, you name it och de är inte våra egna föreställningar om hur det skall vara, utan deras som de bara blandat in i våra liv.

Tänk om du en dag stannar upp och ställer dig själv en del frågor. Vad händer om du slutar göra allt det du gör och frågar dig själv dessa frågor? Varför gör jag de saker jag gör? Varför lever jag det livet jag lever? Varför måste jag leva ett liv som mina föräldrar/vänner/make etc. ville att jag skulle leva och inte det liv som jag vill ha för mig själv? Varför gör jag det andra vill att jag skall göra?

När du börjar ställa dessa frågor till dig själv kommer du bli så förvånad över de svar du får och risken är att de svar du kommer att få inte är de trevligaste eftersom du kan komma att inse att du lever ditt liv med en autopilot och att du inte haft någon kontroll över ditt eget liv, förrän nu.
När vi var små barn brukade vi ställa alla typer av frågor till oss själva och till alla människor runt omkring oss, men när vi blev äldre och äldre ville vi inte hålla på och störa andra med våra dumma frågor. För det var vad vi har fått höra att det är, dumma frågor och därför har vi glömt hur man ställer de frågorna.

Många lever sina liv som sagt på autopilot och gör många saker eftersom det är vad de blivit tillsagda att göra. Frågan är hur mycket vi gör bara för att det är vad vi fick höra att människor i vår ålder ska göra och vi gör allt för att vi inte vill bära oss illa åt. Vi vill smälta in, vi vill bli omtyckta och vi vill bli accepterade och älskade av dem runt omkring oss. I våra sinnen är det bästa sättet att göra det genom att leva som ”de” vill att vi ska leva, även om det innebär att vi måste släppa taget om vilka vi verkligen är, att glömmer oss själva.

Försök att glömma allt för några ögonblick och ta dig tid till att verkligen gå in på djupet i dessa frågor, för om du tillåter dem komma till dig kommer de att hjälpa dig att inse att du kanske inte går i den riktning du själv vill och kanske kommer du att vakna upp och börja skapa ditt eget liv och inte ett liv bara baserat på andra människors tro, begränsningar och åsikter. Chansen är stor att du kommer att börja leva ditt eget liv istället för andra människors liv. Det kan vara nu du tar nya beslut för hur du vill leva resten av ditt liv.

Vems tillstånd behöver du? Vågar du chansa att låta bli?

Torkild

Du får gärna dela texten om du vill.

https://www.facebook.com/groups/Torkild/

10644189_10152466503389232_1769593257340671486_o-2
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail