Händer, reagerar= resultat av Torkild Sköld. Cementerar detta begrepp dagligen...

Händer, reagerar= resultat av Torkild Sköld. Cementerar detta begrepp dagligen…

Idag har jag med ett blogginlägg av Tina Svensson. Längst ner hittar ni länken till hennes blogg.


Händer, reagerar= resultat av Torkild Sköld. Cementerar detta begrepp dagligen…

Planera, söka material och göra schema, utskick möten och avstämningar avlöser varandra i en aldrig sinande ström just nu. Mobilisera, och utveckla eller omvandla information från tanke till handling antingen vid skrivbordet, och ute på fältet tar mycket energi och ibland krackelerar det.

Kropp och själ hör samman. Inget tvivel om det. Jag är aningens svag i kroppen efter mina cellgifter jag fick 2010 med bestående kroniska komplikationer. Ett lymfsystem som lagt av och chemo brain, eller KEMO hjärna. Det är ca 20-30 % av de som fått cellgifter som får detta fenomen, med en del biverkningar. I mitt fall har jag lyckats att hantera detta. Jag har ”slitit” otroligt för att komma igen efter min hemska cancerresa och jag är nu i land och frisk. Men jag får ändock tänka på hur jag sköter mig och min kropp och min själ. Om jag är down i kroppen så orkar jag inte heller lika mycket i tankens värld.

Likaså tvärtom, om jag är down i tanken så orkar jag inte lika mycket kroppsligt.  Det är en stor tröskel ibland att komma över de gånger jag bokstavligen inte orkar att göra något för kroppen. Men då TVINGAR jag mig att motionera både min kropp och själ. Det finns så många ursäkter. Det jag inte gör får konsekvenser som allt annat man inte väljer att göra för att man ska må bra, såklart. Har lärt mig ännu mer efter min sjukdom att du har ”ett” liv, lev det sunt, friskt och framförallt lev det lyckligt.

Jag blir lycklig när jag mår bra, när jag klarar att tänja på gränserna och hamna i mål efter att ha flyttat fram en gräns eller satt upp ett mål och landat i det och kommit hamn.

Har som många andra använt mig av mindfulness, och har gjort detta sedan 2011. Att landa i tanken, att få varva ned är så avgörande i att fatta bra beslut. 2012 den 9 augusti tog jag ett beslut att jag skulle motionera mera och gå ned ett x antal kilon för att leva länge och fortsätta att vara en överlevare. Just för att jag hade ett val. Jag är i hamn där också och jag fortsätter att öva både kropp och även själ.

Själslig motion och peppning, mindfulness och promenader. Torkild Skölds sida som jag går in på dagligen, flera ggr varje dag. Det är just DET som får mig att orka och ser dagligen bra tankar som jag cementerar hos mig själv. Peppande bra citat och berättelser.

Tror inte mannen fattat innebörden av det han lägger ut. Men MÅNGA blir dagligen hjälpt av denna sida. Och efter föreläsningen med honom så kan jag tala om att min syn på livet ändrades. KABOOOM!

Kroppsliga motionen och då pratar vi inte mil av jogging eller maratonlopp. Nada, den motion som blir av är den som är viktig. Och i och med att du gör den där lilla motionen som just du klarar av så ger du din kropp en sådan kick och endorfiner belönar kropp och hjärna.

Men det är i tanken du ska börja och från tanke till handling, målmedvetenhet  är det egentligen inte långt. Och det som hjälper mig dagligen, och åter dagligen är hur jag förvaltar MINA BESLUT, och jag använder mig av Torkild Skölds visdomsord:

HÄNDER
REAGERAR
RESULTAT + –

Hans visitkort sitter fasttejpat mitt fram på min dator så jag dagligen ska se och påminnas om detta förhållningssätt!

Vad händer, hur reagerar jag och vad blir resultatet av av valet jag gjort.

Ibland väljer jag att vara obekväm för att få fram ett bra resultat. Alla beslut är inte bekväma och en del gör för stunden ont. Men det kan vara nödvändigt att det gör ont för att det ska bli en bra sak utav det. Många beslut är svåra, men av erfarenhet vet jag att både på jobb och i privatliv så generera det i något gott efter och man landar i beslutet och man jobbar vidare därifrån. Men huvudsaken är man REAGERAR och gör något. Och alla har ett val. Och du och jag har ett val, hur vi ska reagera för att få det bästa resultatet.

Förklarar ofta för mina ungdomar att de har ett val. Tankens kraft, visualisera, lägg ner energi så blir det bra resultat.

Tack för att du läste! Lev väl!

Kram Tina

http://gaellagaella.blogspot.se/2015/01/hander-reagerar-resultat-av-torkild.html?spref=fb

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar