Fyren - människans bästa vän.

Fyren – människans bästa vän.

Jag vet inte varför men ända sedan jag var liten pojke har jag alltid fascinerats av fyrar. Jag tycker att de är majestätiska, mytomspunna, som en tillgänglig kompass och framförallt vackra i sin närhet till havet som jag är uppvuxen vid.

Denna helgen har jag förmånen att få vara på Mallorca och idag gav jag mig själv iväg i hyrbil med min kamera på fyrjakt. Jag hittade en hel del fyrar men denna hittade jag av en tillfällighet på Mallorcas östkust precis norr om Porto Cristo. Precis när jag kom dit så var det en segelbåt som passerade fyren och jag var snabb med min kamera. På vägen hem till hotellet satt jag och funderade på vad det var jag såg idag genom min kameralins och då kom texten på bilden till mig.

En fyr är rättvis, hjälpsam och envis med att göra det den vill göra dvs. hjälpa andra att hitta och hålla rätt kurs oavsett vad som händer. Låt oss alla vara kärleksfulla fyrar som hjälper andra och men även oss själva att hitta rätt kurs på livets väg.

Kärlek, kraft och kram till dig och alla andra fyrar i livet.

Torkild Sköld

 

frfrfferf
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar