Framgång

Framgång

Den här bilden tycker jag representerar uttrycket att vi skall inte döma hunden efter håren. Så är det med framgång för mig med. Vad jag tycker är framgång för mig betyder inte att det är framgång för andra. Dessutom är frågan vad framgång är egentligen och finns det något som kan kalla för framgång? 

Jag tycker i alla fall att framgång för mig det är att få må bra. Det är när jag är med de jag vill vara och det är när jag får göra det jag vill göra. För en del är framgång att göra karriär, för andra är det att äga en fin bil, några tycker att framgång är att ha ett jobb och andra tycker framgång är att ha mycket pengar. 

Jag är övertygad om att de som har en ekonomi som de har svårt att klara sig på, för dem är pengar viktigt. Inte pengarna i sig utan vad de kan göra med pengarna t.ex ta hand om familjen, ha mat på bordet och betala räkningarna, vilket vi skall vara medvetna om att så är det för många i detta landet.

Men de flesta i Sverige har ändå en väldigt god levnadsstandard inte minst om vi ser på statistik där Sverige alltid kommer bland de översta länderna på stapeln. 

Så det vi ser ovan ytan det är inte framgång utan det är vad vi tror är framgång. Framgång är vad var och en av oss känner på insidan och vi har alla olika standard för vår levnad, levnadsstandard.

Men frågan är vad som är framgång för dig? Jag menar på att vi kan behöva skilja på vad vi har, vad vi gör och vem vi är eller vill vara.

Är det något du har t.ex. hus, bil, dyra kläder etc

Är det något du gör t.ex cheftitel, jobbar mycket, Gör saker för andras uppskattning.

Är det när du är en närvarande förälder, en god vän, en kärleksfull partner eller en omtänksam medmänniska?

Kanske svara en del alla tre. men för mig är framgång inte de prylar jag har och det är inte det jag gör. För mig är framgång att få hjälpa andra må bra, vara med min familj och mina vänner men allra viktigast att få vara den jag är och vill vara. Det syns inte på mig utan det är det som sitter under ytan eller på insidan om vi hellre ser det perspektivet.

Så vad är då framgång för dig?

Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar