FRAMGÅNG - VAD ÄR DET ?

FRAMGÅNG – VAD ÄR DET ?

Om man bara tittar på ordet så säger det gång framåt dvs att man är på väg framåt. Visst är det så men framgång kan också vara att stanna upp i nuet och vara nöjd med det man har. Allt det jag har och är stolt över kommer från tidigare framgångar och även bakgångar för den delen. Jag har levt i förhållanden tidigare i livet och det är bakgångarna där som gör att jag har kunnat gå in i ett nytt förhållande och skapa framgångar där.

Jag vill också påstå att framgång kommer både av bakgång och grusgång. Ibland har det varit mycket jobb med föreläsningarna, det har känts hopplöst och det har varit resultatlöst. Det har med andra ord känts som bakgång. Men jag har hela tiden sett det som att det kommer att lösa sig. Ibland har det gått sakta framåt och det har varit mycket jobb för att komma framåt och det är det jag menar med grusgång, det är inte helt skönt att gå på grusgång jämfört med andra gångar. Men jag tror att alla som har haft någon form av framgång både har haft bakgång och framgång.

Det är lite som att vara bågskytt, man måste dra pilen bakåt, vilket är tungt på en riktig pilbåge, för att det skall gå att skjuta och kunna få framgång. Jag har slitit i ett helt år med att få igång mina föreläsningar. Jag har lagt ner mycket tid och pengar på resor, programvaror, utrustning mm för att komma igång. Däremot har jag aldrig sett det som en kostnad utan som en investering för framtiden, för i mitt huvud har jag hela tiden sett målet för hur jag vill lyckas.

Vad vill jag då ha sagt med detta inlägg? Jo, för mig är framgång mångfasetterat och består både av det jag har och det jag uppnår. Jag brukar tänka på en liten historia som jag tycker säger en hel del om vad framgång är för mig.

Fiskaren och affärsmannen

En fiskare hade avslutat sitt arbete för dagen och satt intill sin båt på stranden. En rik affärsman passerade och upprördes över att se fiskaren lata sig på stranden och titta på solnedgången.

– Varför är du inte ute och fiskar? frågade affärsmannen.

– Därför att jag fångat tillräckligt med fisk för idag. Nu sitter jag här och tar det lugnt och njuter av eftermiddagssolen, svarade fiskaren.

– Varför fångar du inte mer fisk när du har tid över? sa affärsmannen.

– Vad skulle jag göra med den fisken? undrade fiskaren.

– Du kan sälja den och tjäna mer pengar, blev svaret. Med pengar kan du köpa en motor till din båt. Sen kan du åka längre ut på havet och fiska på djupare vatten, fånga mer fisk och köpa nylonnät. Det kan ge dig ännu mer fisk och ännu mer pengar. Snart kommer du att ha tillräckligt med pengar för att köpa en båt till. Sen kan du bygga upp en hel fiskeflotta, sälja den och tjäna massor med pengar.

– Vad ska jag göra sen? frågade fiskaren.

– Sen kan du varva ner, ta det lugnt och njuta av livet, sa affärsmannen.

– Det är ju precis vad jag gör!! sa fiskaren.

Berättelse ur boken: Varför växer gräset av Kull& Hallberg.

https://www.facebook.com/groups/Torkild/

 

Torkild-Sköld Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar