Ett spännan de möte på havet.

Ett spännan de möte på havet.

Idag har jag varit med min gode vän Ronny och fiskat torsk på Öresund. Vi gav oss iväg tidigt i morse och vi fick en fantastisk dag tillsammans. Vädret var på topp, havet låg spegelblankt och vi fick bra med fisk. Bredvid oss stod en kille som fiskade med en helt annan fiskemetod än vad alla andra gjorde. Han använde plastriggar i olika kulörer och han fick de flesta fiskarna ombord och även de största. Som gammal sportfiskare blev jag såklart oerhört nyfiken och började närma mig honom med frågor och kommentarer.

Det visade sig bli ett spännande möte med en mycket sympatisk människa. Han berättade på ett instruktivt sätt hur han gjorde, lätt oss låna riggar, erbjöd sig att filéa vår fisk. Det senare ledde till att han lärde oss att filéa fisk på plats.  Han berättade vidare när på året det är bra att fiska, platser som han föredrar och massa annat matnyttigt för en fiskare.

Jag och Ronny lyssnade med stora öron och vi var båda överens om när vi satt i bilen hem att det där var en medmänniska som var lätt att tycka om. Än en gång vikten av att bjuda på sig själv och vikten av att ge för att ge och inte för att få. Att vara givmild kan alla människor vara. Alla kan inte ge bort en massa pengar och saker men vi kan alltid ge kärlek och omtanke för det är outsinliga resurser som bara växer ju mer vi ger.

IMG_7653
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 29 nov: Göteborg

  Biljetter kvar
 • 30 nov: Kungsbacka

  Fullbokat
 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat

Alla öppna föreläsningar