Energier

Energier

Idag gästbloggar Thobbe Rexréuz hos mig igen. Tack Thobbe för att du delar med dig.

Blir fascinerad över detta ämne. Vad är energier, varför är de där, behövs de osv. Det finns många skolor om detta. Själv har jag valt att tro på att allt är energi, från det största berg/fjäll till cellnivå. I detta inlägg tänker jag begränsa mig till de energier jag kan påverka och använda mig av.

När jag gjorde tavlan på bilden, kände jag att varje liten bit sa mig något. Bakom allt ligger det svart, kunde lika gärna vara vitt. Det står för tomheten som jag vill fylla med något. Färger står ju för olika saker för var och en av oss. Här ger jag min version genom tavlan.

Det svarta är som jag sa tidigare, symbolisk för tomheten som finns inom mig, men som jag tröttnat på totalt. Vill fylla den med positiva energier, även om det för balansens skull behövs lite tomhet för att jag ska kunna uppskatta det kraftfulla i de andra energierna. Dock behöver inte tomheten regera och styra mitt liv.

Som jag ser tavlan, är det gråa rester av tomheten som jag har börjat jobba med, men fortfarande behöver ta tag i detta ytterligare och göra om till något, för mig, utvecklande. Vad detta är vet jag inte ännu, men jag har tilliten till att det kommer att lösa sig.

De röda är all den kraft jag redan har kontakt med. De står för mina starka sidor. Givetvis vill jag ha ännu mer rött i mitt liv, vet ju att det finns massor av kraft där inne som väntar på att komma ut. Det är bara att sätta igång att ta fram.

Slutligen de gröna nyanserna står för min utveckling de senaste 4-5 åren. Det har varit mycket av den varan. Då pratar jag om självkännedom, som jag jobbat mycket med. Att det är olika nyanser på det gröna är inte viktigt att veta för andra. Jag kan se vad det handlar om och det räcker så. Tavlan handlar ju trots allt om mig och mina energier.

Vad vill jag nu med detta inlägg? Jo, jag vill att du som läser tar dig tid att känna in dina egna energier och vad de står för. Det är intressant att resa in i energier, bada i dem och bara ta in. Det är kärlek till dig själv, jag lova.

Kärlek, hat, ilska, glädje, tomhet, berusning, eufori osv är energier du känner till, men har du verkligen gått in i dem, verkligen tagit in med i varenda cell i kroppen medvetet…

Själv brukar jag ibland leka med dem för att verkligen känna vad de gör i min kropp. Låt mig ge ett exempel. Börjar alltid med en negativ känsla för att sen uppskatta det positiva.

Sätter mig ner i tystnad. Sakta börjar jag tänka på något som retar mig till vansinne, jag tar in ilskan och känner hur den tar all energi som finns i mig att den äter mig inifrån. Efter 3 minuter ringer min klocka som talar om för mig att nu är det dags att släppa den känslan. Det är bara att tala om för kroppen att detta var ett experiment och därför släpper jag taget om ilskan.

Sitter en stund i ett neutralt läge och känner att varje uns av ilskan har lämnat kroppen. Startar tidtagaruret på 3 minuter igen. Snabbt tar jag in eurforin i mig, glädjen över något jättepositivt som jag upplevt. Känner, smakar, lyssnar, doftar på den energin och bara njuter. Sen släpper jag den känslan när klockan ringer och återgår till ett neutralt läge.

Syftet med övningen är att bli medveten om att olika känslor påverkar mig olika. Det får mig att uppskatta de bra känslorna ännu mer, inte ta dem för givna. Det rensar mitt system och jag mår betydligt bättre efteråt. Ett tips, tänk på att använda dig två motsatta känslor, för effektens och tydlighetens skull.

Du kan ju själv förstå vilken av känslorna jag tar till när det känns motigt. Det går att ta fram dem ur din minnesbank hur enkelt som helst, kroppen minns och hjälper dig att komma i rätt balans igen. Det som är jobbet i det läget, är att komma ihåg att detta verktyg är effektivt och relativt enkelt att använda sig av.

När ångesten slår till i min vardag, har jag nu lärt mig att jag ska spela musik som jag gillar och som min kropp älskar. Det är otroligt vad spännande det är att känna förvandlingen i kroppen och sinnet. Att känna hur ångesten får krypa tillbaka, att få den att inse att det inte är läge att ta plats i min kropp igen. Den ger mig ju inget för mitt välmående och växande. Den tär ju bara på kroppen och energin.

Med andra ord, att använda insikter, verktyg osv för att ta kommandot över sitt eget mående är kraftfullt. Det viktiga som jag ser det, är att bli vän med olika energier och vad som händer och känns i min kropp när de tar plats där, då först kan jag bestämma över dem.

Ha det så kull med dina övningar, det brukar jag ha.

Thobbe Rexréuz

______________________
FACETTEN – för din utveckling
www.facetten.co

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar