Detta är Per

Detta är Per

Mannen till höger på bilden är Per, eller rättare sagt han heter Per. Det är inte vilken Per som helst för det är min massör och han heter Ekman i efternamn. Han går även under smeknamnet hårdrocksslaktaren eftersom han spelar hårdrock under behandlingen och så är han stark som en björn, vilket han använder fullt ut i massagen. Per har en stor funktion i mitt liv. I många år har jag haft stora problem med en höft och jag tror att jag har provat de flesta behandlingar som finns på marknaden inkl. läkemedel utskrivna av läkare som visserligen tog bort smärtan men även omdömet, men när tablettens effekt avtog så kom smärtan tillbaka igen. Om omdömet kom tillbaka får andra avgöra. 😉

För ca 10 år sedan fick jag tips om Per Ekman som hade rykte om sig att vara en tuff men bra massör. Jag tänkte att jag måste ge även honom en chans för det kan kanske hjälpa mot smärtan och för att uppnå det var jag beredd på att testa allt inom rimliga gränser. Det tog några behandlingar innan han hittade orsaken till mina problem och efter ytterligare några behandlingar så var mina problem borta. Det gjorde galet ont att få dessa behandlingar men det tog bort smärtan i höften. Jag går och har gått hos Per mer eller mindre regelbundet sedan dess och jag har aldrig haft problem med höfterna efter det. Han har även masserat bort en del andra krämpor som uppkommit längs ”vägen”.

Men att gå till Per är så mycket mer än bara få massage. Per och jag har genom åren pratat om väldigt mycket och vi utvecklat en fin vänskap. Vi umgås inte privat utan det är under massagebehandlingarna vi träffas och det är å vi pratar om precis allt. Ibland får jag vänta med att svara på hans kommentarer för han masserar mig samtidigt som han pratar och ibland gör det så förbannat ont så jag biter mig i läppen för att inte bara skrika rakt ut. Det går vilt till när jag är hos Per och det är en viktig ventil för mig. Vi asgarvar ofta och mycket tillsammans och vi kastar oss in i allvarliga och väldigt djupa diskussioner. Vi har synpunkter på mångt och mycket och vi är inte alltid överens. Men det vi pratar om det stannar där i rummet och det gör att vi kan vara helt ärliga inför varandra. Mitt förtroende för Per och att det vi pratar om stannar där, det är kassaskåpssäkert.

För mig är dessa behandlingar guld värda. Inte bara för kroppen utan minst lika mycket för knoppen.

Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar