Det om ett mail

Det om ett mail

När jag kom tillbaka till hotellet efter gårdagens tre föreläsningar fick jag ett mail av en kille som var med på kvällen. Ett inspirerande mail från en kille som verkligen har tagit tag i sitt personliga ledarskap. Han tyckte det var ok att jag delar det vidare för vi tror att det kan inspirera andra till att göra det de behöver göra- Vi har valt att inte ta med hans namn.

” Hej Torkild

Jag var och hörde på dig i Göteborg nu tidigare ikväll och ville bara på ett personligt sätt tacka dig. Du bjuder på dig själv och jag vill berätta varför du berörde mig såpass mycket som du gjorde genom att berätta lite av min nutida historia och vad jag gjorde för att komma framåt.

Jag har ett längre tag, ungefär två år, varit i en självdestruktiv svacka. För två månader sedan tog jag äntligen tag i rodret för mitt liv. Jag var anställd på en arbetsplats där jag inte trivdes. Jag bestämde mig för att säga upp mig och även ifall det kan verka drastiskt så var det första gången på längre än två år som jag kände att jag tog kommandot över mitt eget liv. Det var MITT beslut. Jag hade dessutom backning ifrån min flickvän som skulle stötta mig ekonomiskt när jag letade efter ett jobb som jag ville arbeta med. Det var fortfarande tungt men det var ett litet steg i rätt riktning.

Dagen innan jag skulle börja söka jobb, måndagen efter sista fredagen på gamla jobbet, kommer det upp till ytan att min flickvän vill separera. Min framtid rycktes undan och jag trodde aldrig att jag skulle kunna komma vidare. Min framtid försvann och framförallt min klippa som jag alltid litade på. Men i allt detta hände någonting. Jag hittade kraft. Jag valde för första gången i hela mitt liv att fokusera framåt. Jag valde att tänka på det positiva med mitt nya liv som singel och inte älta vad som kunde gjorts annorlunda. Jag accepterade situationen, valde vad jag mådde bättre av och gick vidare.

Efter detta har jag fortfarande inget jobb och bor kvar i vårt gemensamma radhus fast i olika rum. Det är utifrån sett en horribel situation, men vet du vad, jag mår BRA! Att få komma till dig och lyssna på din föreläsning gav mig verktyg för att fortsätta tänka på rätt sätt men det gav mig framför allt en otroligt stolthet i att jag helt själv är på rätt spår

Du gav mig inspiration, verktyg och vilja till att fortsätta tänka som jag gör. Alla dagar är inte bra men min medicin har varit att, hur snurrigt det än låter, högt för mig själv skrika ”FRAMÅT!” upprepade gånger. Ofta leder det till att jag skrattar åt mig själv men det tar oavsett bort fokus ifrån negativa tankar.

Det du gav mig som extra verktyg idag är att skilja på person och prestation. Det har jag varit otroligt dålig på men så du ritade upp det fick det att sjunka in. Det skall jag arbeta järnet på och lovar mig själv att lyssna mer på mig själv. Tack än en gång Torkild! Du är en klippa och en otroligt motiverande talare som får en att se sanningen i vitögat. Sen är det upp till var och en att arbeta med sanningen.

Med vänig hälsning XXX

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail