Det kom ett brev

Det kom ett brev

Det här brevet fick jag i eftermiddag och det säger så otroligt mycket om hur min föreläsning uppfattas av många. Jag gillar när folk inte har så höga förväntningar innan föreläsningen precis som jag gillar när de har höga förväntningar. För oavsett vilket så är min utmaning att alltid leverera det bästa jag kan av glädje och inspiration, men framför allt att publiken får verktyg med sig hem så att de själva kan ta ansvar för sitt personliga ledarskap.

Att ta tag i sitt liv är ingen quick-fix grej. Det är ett långsiktigt och målmedvetet arbete. Av den anledningen så är min utbildning i personligt ledarskap ett år. Johanna har tagit sitt personliga ansvar och nu ett och ett halvt år senare så har hon skapat sig ett helt annat liv. Tack Johanna för att jag fick publicera ditt brev och grymt bra jobbat med DITT personliga ledarskap.

Hej Torkild,
Du känner inte mig och inte jag dig, trots att det nästan känns så 

För ungefär ett och ett halvt år sedan lyssnade jag på din föreläsning i samband med min arbetsplats kick off i Stockholm. Jag hade inte särskilt höga förväntningar, det får jag erkänna. Jag är rätt krass, kanske en konsekvens av vad livet har fört med sig, och jag hade nog förväntat mig en uppsättning klyschor, staplade på varandra till en klämkäck, lättvindig ryck-upp-dig-melodi. Så fel jag hade.

Sedan den där dagen har jag efter sjutton år vågat lämna ett destruktivt förhållande, något jag aldrig hade trott skulle vara möjligt. Jag har vågat byta arbetsgivare. Jag har vågat börja säga nej. Jag har vågat börja leva mitt liv på mina villkor. Jag har sakta börjat inse och kanske på riktigt förstå, att jag är helt okej som jag är. Det är stort. Tack. Din föreläsning blev en vändpunkt för mig, för hur jag förhåller mig till mig själv och dem jag har runtomkring mig. Jag har fortfarande långt kvar. Förmodligen längre än vad jag idag inser, men jag är på rätt god väg och jag mår så mycket bättre. Jag kan naturligtvis inte veta, men jag tror inte detta hade hänt utan de insikter din föreläsning förde med sig. Tack Torkild.

Hälsningar
Johanna

Namnlöst 55
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail