Det finns inga måsten i livet.

Det finns inga måsten i livet.

Idag har jag äran att ha Thobbe Rexréuz som gästbloggare hos mig och han delar med sig av följande text:

Läste ett inlägg på Facebook idag, som löd så här:

Det finns inga måsten i livet.
Allt du gör är handlingar på dina egna beslut.

Du måste inte ens äta eller sova – fet rä val du gör för att överleva. 

Så tänk igen, vad måste du egentligen göra idag.

När jag läste, satte reptilhjärnan igång direkt och började hitta sjuttioelva måsten. Klart jag måste göra ditt och datt för att det ska fungera i livet. Visst, men de är ju trots allt ett val som jag gör för att slippa besvärligheter. JAg väljer att betala hyran, för då har jag tak över huvudet. Jag väljer att jobba, för då får jag pengar att betala min hyra och min mat osv.

Ordet måste är så fruktansvärt negativt laddat och därigenom blir det en belastning. Om jag programmerar om min hjärna att tänka val istället, känns det mycket lättare. 

De senaste åren har jag jobbat hårt med mig själv, för att lära känna vem jag egentligen är. Varje steg framåt hjälper mig att ändra dåliga beteenden till att bli mer konstruktiva. Det är ett hårt jobb, för invanda beteenden man haft i många år, ändras kanske i lugnare tempo än jag önskar. Dock är jag tacksam för varje litet steg jag inser att jag tagit. Som jag ser det är detta nyckeln, att acceptera att det tar tid och att det är helt OK.

Jag är liksom övrig befolkning, lättpåverkad av den allmänna stressen i vårt samhälle. Allt ska gå snabbt, vare sig det handlar om jobb, transport eller internet. Tar det en hundradels sekund längre än det behöver göra, blir vi uppjagade och så är fokus på det istället för att det fungerar överhuvudtaget. Numera väljer jag att fokusera på det som leder mig framåt. Det lyckas inte till 100%, men varje liten förändring gör mig glad, ödmjuk och stolt över att jag väljer att göra allt för att må bra.

 
Thobbe Rexréuz
www.facetten.co  

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail