De sneda stenarna

De sneda stenarna

Jag hörde en gång en berättelse av en föreläsarkollega Jan Gunnarsson (http://www.vardskapet.se/jan+gunnarsson__.html), om en munk som skulle bygga en mur vid klostret. ”Han tänkte att det inte skulle vara så svårt; en sten, lite murbruk, nästa sten, lite murbruk. Det tog ett tag innan han kom på tekniken och efter ett par dagar hade han gjort klart muren. Tusen stenar hade han använt.

När han stod och beundrade sitt verk upptäckte han till sin fasa att två av stenarna mitt i muren låg lite snett. Han gick till abboten för att fråga om råd. »Vad ska jag göra, riva hela muren och börja på nytt?» »Det ska du inte göra», sa klosterföreståndaren när de inspekterade muren. »Så farligt är det inte.»

Men munken skämdes över sina två sneda stenar. Varje gång han skulle visa klostret för besökare gick han fort förbi muren för att ingen skulle se hans misstag. Så en dag stannade en person upp och utbrast: »Men vilken fin mur, så vacker! »Munken blev förvånad och frågade besökaren om han glömt glasögonen i bilen och pekade på de sneda stenarna. »Jaså de, men alla de andra stenarna verkar ligga perfekt», svarade besökaren.

Munken blev paff och tänkte att här han gått och tänkt på de två stenarna som låg lite snett och inte sett alla de andra och att muren i det stora hela var vacker.”

Kanske är det likadant med oss människor. Visst har vi en och annan sten som inte är perfekt, men tänk så mycket vi har som är fint och bra. Och när man tänker på saken, hur vackert är något som är helt perfekt?

Jag vill påstå att vi alla är perfekta som vi är. Visst kan vi göra knasiga saker ibland som vi kan behöva be om ursäkt för men vi är bra som vi är. Tyvärr har många problem med att acceptera sig själv och då har man många gånger svårt att acceptera andra. DE letar fel hos sig själva och på sitt jobb och de är aldrig nöjda medan andra går runt och är helt nöjda med det mesta i sin tillvaro.

Vi är alla olika som vi är och vi kan alla göra fel, för ingen av oss är perfekt, men ingen av oss är fel som vi är. Det är viktigt att komma ihåg det och att acceptera oss själva för den vi är för annars kommer vi hela tiden att gå runt och känna oss otillräckliga och leta fel.

Det är dags att inse att ingen är perfekt och ingen behöver vara perfekt och det gäller att leta rätt istället för att leta fel dvs, se möjligheter istället för problem.

Gör dig den bästa dagen

Torkild Sköld

Gå med i min nya inspirationsgrupp
https://www.facebook.com/groups/Torkild/

??????????????????????????????????????
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail