Är du en dörrmatta?

Är du en dörrmatta?

Idag har jag förmånen att ha Marko Latva-Nevala som gästbloggare hos mig igen med ännu en tänkvärd text.

Lever du ditt liv som en dörrmatta? Låter du livet stampa på dig? Inte släppa in dig. Låter dig stå utanför dörren och frysa, oförmögen att nå vare sig handtag eller ringklocka? En efter en som kommer och drar av sitt skit från sina kängor på din skorviga hy, trampar dig ännu mer ner i misären? I ur och skur, vinter som sommar, är ditt enda öde och syfte att vara någons dörrmatta. Och vet du vad? Om du beter dig som en dörrmatta – så kommer livet behandla dig som en dörrmatta. Men det behöver inte vara så…

Du har makten att bestämma. Du har potentialen att stiga upp från dörrmatta till piedestal. Du har alla resurser inom dig för att bli vad du vill, en dörr-öppnare, ett fönster av möjligheter, få en nercabbad tillvaro med himlen som gräns för vad du kan prestera. Du är ämnad för nåt större. Du kan mer. Du är bättre. Men det är DU som måste visa det. Det är DU som måste tro det. Det är DU som ska ta stegen, göra armhävningarna, ta språnget. Det är DU som måste ha modet, våga. Det är DU som måste starta, det är DU som måste våga fortsätta även när omgivningen vill trycka ner dig till golvet igen. Det är DU som måste vara uthållig, orka kämpa vidare, och aldrig, aldrig – fan aldrig ge upp. Fegisar ger upp, och det är inte DU! DU är mycket mer än så.

DU kan, DU kan, DU KAN! Så nu har DU tillfället som kan förändra din värld. Vill DU? Tror DU? Har DU bestämt dig, tagit ett beslut, ett RIKTIGT beslut? Va? Jag hör inte? NU hör jag. Bra! Då låter vi dörrmattan dö – för idag börjar du likt Fenix flyga mot nya höjder. Häng med!

Marko Latva-Nevala
aka Tips Fråncoachen

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar