Analys och återkoppling

Analys och återkoppling

Sitter på tåget mot huvudstaden för att ha veckans femte och sista föreläsning. Efter det har jag några dagar ledigt, vilket känns välbehövligt efter senaste tidens intensiva veckor. Inte minst behövs det för sen dra det på igen för fullt ända fram till jul. Att föreläsa är ju alltid lite speciellt för det är så många faktorer som spelar in. Det är aldrig samma publik, det är olika lokaler, det kan vara olika tider på dygnet och det kan vara olika längd på föreläsningarna.

Av den anledningen så blir aldrig en föreläsning aldrig likadan oavsett hur mycket jag anstränger mig och har ambitionen att nå dit. Ibland känner jag direkt efteråt hur det togs emot men andra gånger kan det vara lite svårare. Just nu när jag skriver detta sitter jag på tåget mot Stockholm där jag skall ha en föreläsning i eftermiddag för ett företag på Nalen. Jag sitter i mina tankar och analyserar veckans föreläsningar och även förra veckans, för då svek rösten mig vid två tillfällen och det är första gången det sker och något att vara vaksam på.

Jag är alltid noga med att mentalt förbereda mig och skapa ett bra tillstånd i mig själv i god tid innan jag går upp på scenen. Ingen föreläsning är som sagt den andra lik och jag vill alltid vara så förbered jag kan för varje uppdrag är unikt. I veckan hade jag bl.a. en föreläsning på Öland som jag fick via en talarförmedling och när jag nu sitter här och filosoferar så får jag ett mail från dem som fick mig att tända till rejält.

”Hej,

Har utvärderat med kunden i Mörbylånga. De är supernöjda!

Medryckande, underhållande, bra ämne som lades fram på ett lättsamt sätt, otroligt engagerande, gav uppmuntran mm. Fina betyg.

Ev. har de en arbetsgrupp där du skulle kunna göra nytta. Hon ska kika på detta och vid intresse återkommer hon.

Hälsningar Gunilla”

Som sagt nu tände det till hos gubben här på tåget och det var den bästa vitamininjektionen jag kunde få för den återkopplingen blir nu det mål jag vill uppnå med dagens föreläsning så att dagens uppdragsgivare säger samma sak efteråt.

Men behöver verkligen en inspirationsföreläsare bekräftelse från andra. Jag kan inte tala för andra men vad gäller mig själv så är jag bra på att bekräfta mig själv. Det utesluter dock inte att jag behöver och vill få bekräftelse från andra. Jag är inte föreläsare utan det är något jag gör när jag jobbar. Jag är människa precis som du och alla andra här på jorden med samma behov och önskemål för att må bra här i livet.

Snart rullar vi in i Stockholm och jag kommer ge järnet som vanligt på föreläsningen och jag mår precis som jag vill………toppenbra.

Torkild

 

Vill du ha ännu mer inspiration och tankar för din personliga utveckling? Gå då med i min nya inspirationsgrupp

https://www.facebook.com/groups/Torkild/

Egna ordspråk (Torkilds-MacBook-Air-2's conflicted copy 2013-04-21) Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail