2014 – året med mer arbete och mer fritid

2014 – året med mer arbete och mer fritid

Ända fram till 2013 har jag alltid haft olika fasta anställningar och trott att det var bäst för mig men av olika anledningar var jag tvungen att säga upp mig själv från en tioårig fast anställning under förra året. Strax efter det höll jag på att stryka med vid en misslyckad operation och när jag hade återhämtat mig så dog min mamma. Under denna tid skulle jag dessutom starta eget företag med allt vad det innebar men det är här det personliga ledarskapet kommer in och för mig handlar det om att livet drabbar mig precis som det drabbar alla andra på något vis någon gång. Men det finns inget som kan få mig att ge upp det jag har bestämt mig för och framförallt inte när det inte bara handlar om mig utan även min familj. Det står inte skrivit någonstans att livet är lätt eller rättvist så det kan jag inte skylla på utan jag skapar mina egna vägar och förutsättningar utifrån det som händer mig. Någon har sagt att vi inte drunknar av att bli kastad i sjön. Vi drunknar bara om vi inte tar oss upp själva igen.

Idag är jag övertygad om att jag kommer vara egen företagare i många år till om jag får förmånen att vara hel och frisk. Mitt jobb som föreläsare ger mig så mycket och då tänker jag inte på pengar utan på förmånen att kunna påverka mina medmänniskor att må ännu bättre, vilket jag skall återkomma till.

Detta år 2014 var det första hela kalenderåret som jag har varit egen företagare på heltid och jag sitter nu och kollar i backspegeln hur det gick. Jag är inte den som sätter upp budgetmål eller prestationsmål utan jag bara kör på när magkänslan som är min kompass visar rätt riktning. Så har jag alltid fungerat och det har fungerat bra i 53 år hittills och i år har det fungerat synnerligen bra. Full fart framåt.

Jag kan nu se i backspegeln att under det gångna året har jag genomfört 149 föreläsningar i Sverige, Norge och Finland. Av dessa 149 var 142 betalda föreläsningar och 7 var pro Bono dvs. där jag föreläste gratis i välgörande syfte.

Men det som jag är allra mest nöjd med är att 94 % av uppdragen har jag genererat själv och 6 % kommer från olika talarförmedlingar. Jag är glad för alla uppdrag jag får från olika förmedlingar men jag är ännu gladare för att jag har möjligheten att stå på egna ben.

Här har jag mig själv och mitt arbete på facebook mycket att tacka. Jag säljer mina föreläsningar enbart via facebook, min hemsida samt när jag står på scenen i form av att min föreläsning skall vara så bra så att det sprider sig till andra så att de också vill lyssna på mig och uppenbarligen har det gått kanonbra.

Jag har även haft 6 klienter på årsbasis som gått min utbildning i personligt ledarskap.

Det är några få veckor på året som jag är borta lite för mycket från familjen, men i det stora hela har jag aldrig haft så mycket fritid i hela mitt liv som jag har haft detta året.

Jag har ökat omsättningen med ungefär 40% jämfört med förra året. Bokslutet är inte klart så det är ingen exakt siffra men väldigt nära.

MEN……..….det som är det absolut bästa med detta året är alla de otaliga mail, meddelanden och brev jag fått från människor varje vecka som berättar om hur mycket mina föreläsningar och utbildningar har hjälpt dem att skapa enastående förändringar och resultat i sina liv där de många gånger inte såg någon utväg för att komma vidare.

Jag är priviligerad med att få massor av positiv feedback från folk som varit på mina föreläsningar och det är jag oändligt stolt och tacksam för. Det är det absolut bästa resultatet för mig med mina föreläsningar 2014 för det finns inga pengar i hela världen som betyder mer för mig än det att få människor att växa och må bra.

Full fart framåt in i 2015 och många år därtill.

Torkild

 

 

2014 Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail