Egna föreläsningar

Detta är några kommentarer från mina öppna föreläsningar.

Hej Torkild!

Tack för din underbara föreläsning här uppe i Skellefteå. Tycker att den skulle ALLA få lyssna till. Om och om igen !
Har själv en tyng ryggsäck från barndomen. Har efter att jag gått online kurser förstått att jag slagit på mig själv något så fruktansvärt. Det lilla barnet inom mig ha jag mött, och flickan är blåslagen vill jag lova.
Har så problem med att förlåta det som varit. Jag vill men hittar inte dit så att säga.
Jag är 40+ och har bestämt mig ! Ska bli en lycklig och possitiv person. Har vart så mkt negativt och negativa tankar i hela min uppväxt. Har faktiskt resulterat i att jag trodde det va så man skulle tänka. Krishanterat i stort sett allt. men, nu är det nog !
Har aldrig varit så bestämd om något förr. Nu är det JAG som ska få må bra. Har offrat mig själv för andra så mkt. Tagit emot shit av alla det slag av andra, aldrig vågat säga STOP. Nu räcker det !

Jag köpte ditt armband med texten SAK & PERSON. Den påminner mig om det underbara och så enkla då man kommit på det.
Har alltid "slagit " på mig själv då jag gjort något fel. Men, nu ser jag skillnaden. Tack !!
Har visat den för andra och dem bara ler och säger :
- Gud så bra !!! Har man ju inte tänkt på.
Så vilken enormt positiv effekt dem tre orden ger.

Tack snälla igen.

M V H Weronika

Weronika om föreläsningen i Skellefteå, 30 maj 2017

Mycket givande, bra återkoppling och sammankoppling med att vi själva är ansvariga för våra handlingar, att vi har ansvar för våra liv men det är inte helt enkelt. Med din "formula" - enkel och gångbar. Jag kommer att upprepa den med personalen och jobba med de goda ideer du förmedlade mycket konkret. Tack för en inspirerande kväll!

Marie om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Tack för en fantastisk föreläsning 🙂
Du gav både glädje och eftertänksamhet vilket två bra känslor att ha med sig på sin livsresa.
Jag önskar att fler av mina medarbetare får tillfälle att lyssna på dig framöver någon gång, kanske t.o.m. så jag hör av mig och bokar in dig till någon av våra kompetensdagar för förskolepedagoger.

Ha det bäst!
/Evamarie Strömberg

Evamarie om föreläsningen i Skellefteå, 30 maj 2017

Hej Torkild!
Tack för en otroligt levande och innehållsrik föreläsning. Känner mig otroligt tacksam och ödmjuk över att fått vara med. Att tillsammans med två vänner få lyssna till dig och det budskap du förmedlar. Ibland tror man ju att man är ensam som tänker och
funderar på ett visst sätt men det är man ju aldrig. Det du berättade på slutet om dig själv och din egen livsresa berörde mig djupt.
Hoppas verkligen att få lyssna till dig igen vid något tillfälle. Du är så välkommen tillbaka! Tack igen!

Om föreläsningen i Skellefteå, 30 maj 2017

Jag och min fru var där och tog del av en högst inspirerande föreläsning. Den var väldigt tajmad för oss då vi haft en jobbig tid i vår relation efter att min fru nyligen avslöjat att hon varit otrogen en längre tid... Vi hittade båda inspiration i din föreläsning. Det kändes riktigt bra på kvällen när vi reflekterade föreläsningen tillsammans.

Om föreläsningen i Skellefteå, 30 maj 2017

Otroligt bra föreläsning. Fick mig att verkligen tänka till, hur ser jag på mig själv med mera. Otroligt nyttigt och tänkvärt.

Om föreläsningen i Skellefteå, 30 maj 2017

Hej Torkild!
Jag tyckte mycket om din föreläsning.
den innehöll så mycket bra och kloka tankar.
önskar att fler fick chansen höra dej.
du sa mycket som jag själv gått och funderat på, dels i det privata men även i min roll som chef.
mycket bra helt enkelt.
Lite svårt förstå skånskan ibland.

Kram LenaMaria

Lena Maria om föreläsningen i Skellefteå, 30 maj 2017

Tack för en bra föreläsning. Den skulle dock kunna vara kortare, kanske 15 min kortare, för att budskapen ska fastna bättre. Gärna också en repetition av föreläsningens huvudbudskap, d.v.s. formeln, på slutet.

Om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Du anar inte Torkild hur mycket det betyder är viktigt för mig att i bland bli påmind och boostad med skratt och klokheter! I bland krävs det att gå iväg till en stor sal med likasinnade människor och bara låta sig hänga med. Det är sällan jag unnar mig någonting själv, är ensamstående med två fantastiska tonårstjejer, brukar säga att jag inte är rik på pengar men rik på kärlek tack vare mina barn, men när tillfälle ges är en föreläsning av en urbra föreläsare något som ger mig massor! En av flera saker jag tar med mig är att jag vill inte vara den där personen som tillbringat en massa år på en arbetsplats med negativ energi. Jag har alltid ett val hur jag ska tackla en situation, i mitt fall kämpar jag varje dag med att se massor fördelar. Tex jag har ett arbete, relativt nära till och från, jag är ensam om arbetsuppgifterna dvs ingen som stöttar om jag är borta - men å andra sidan ser jag alltid till att arbeta i kapp om jag flexar in en halvtimme sent på morgonen. Men sedan en tid har jag emplenterat en tanke att det säkert finns arbetsplatser som jag inte behöver kämpa lika mycket för och därmed spara på min värdefulla energi. SÅ! nu är jag säker på att en ny arbetsplats är inom räckhåll. Förhoppningsvis snart! Jag har lyssnat på dig förut 2012 tror jag det var i Södertälje (bor i närheten)och förra vecka i Stockholm. Jag tar också med mig det här med att skilja på sak och person! Övar nu varje dag där hemma eller i bilen, kassakön "Jag är"

Louise om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Hej Torkild...jag var där med min arbetsgrupp och jag har varit och lyssnat på dig tidigare och du har en förmåga att engagera på ett lättsamt sätt. Mina arbetskamrater var jättenöjda men det visste jag redan innan vi kom. Tack för alla klokheter du delar med dig av.

Det första min kollega sade till mig när jag mötte honom dagen efter föreläsningen: "Händer-reagerar=resultat", det visade att han tagit till sig budskapet.

Sedan vet ju jag som utbildad Kognitiv Beteende Terapeut att det är lättare sagt än gjort...men på vår arbetsplats är det väldigt viktigt med detta budskap då, innan jag började där i December, de haft mycket problem med just detta. Jag är ny gruppchef där och nu måste det hända något i attityden till sig själva och varandra. VI tränar på att acceptera varandra (och sig själva) precis som vi är och att olika är bra!! Det är en väldigt ovan process för dom men vi är på rätt väg....Tack ännu en gång!!

Om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Mycket bra! Jag uppskattade hur du lyckades adressera ett så abstrakt ämne och bryta ner det till ett fåtal konkreta och enkla verktyg. Dessutom var ju föreläsningen så underhållande!

Per om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Tack Torkild för en otroligt inspirerande föreläsning om människan som ser, hör och känner. Utifrån detta reagerar jaget. Resultatet kan bli negativt och positivt. Jag uppskattade ditt budskap att det är OK att det blir ibland negativt. Det är mänskligt. Gå ständigt att vara positiv är alla gånger inte lätt. Sedan vem är jag budskapet att vi så lätt identifierar oss med vårt yrke. TACK! Jag är otroligt tacksam att du vidgade och förändrade min syn på mig själv. Jag har definerat mig som lärare och mamma. Jag älskar DET. Men samtidigt tar det mycket av mig själv. Men frågan som ändå kvarstår inom mig: vem ÄR jag? Jag tycker din föreläsning var helt fantastiskt. På några få timmar omvärderade du min syn på vem jag är och hur jag bemöter människor stora som små.

Nancy om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Din berättelse är fin och den har hjälpt mig att ta 100% ansvar över mitt liv. Det känns fantastiskt bra att skapa sitt eget liv. Var tidigare på en kortare föreläsning med dig på Expo Lön i Stockholm. Gårdagens längre version satte sig djupare och jag mig ännu mer drivkraft till att ansvara över mig själv. Tack!

Jag tycker om dina föreläsningar just för att du är du. Du gav mig känslan att ingenting är omöjligt. Klart det kan vara svårt, men det går. Själv tycker jag faktiskt att mitt liv blir så mycket enklare när jag själv tar ansvar för det istället för att alltid anpassa mig och behöva ta hänsyn till alla människor runtomkring mig.

Tänk vilka fantastiskt unika människor vi är. Tack!

Om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Jag och vi tillsammans 14 st tyckte det var en givande kväll.
Du är inspirerande att lyssna på och härligt att du bjuder på Dej själv och de dina. Det är tankeväckande och så viktigt budskap till oss och alla!
Stort TACK!

Carin om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Hej Torkild. Tack för en härlig kväll. Tiden gick så fort. Du sprider ditt budskap med en härlig värme och humor. Du skapar ett engagemang i lokalen som gör att man inte vill missa ett enda ord. Din livserfarenhet verkar vara både djup och bred och det ger tyngd åt det du förmedlar. Det var mäktigt att känna hur hela auditoriet liksom höll andan när du kom till avsnittet med dina tuffa uppväxtförhållanden och hur det präglat dig som människa. När du sedan växlar om och låter tonen bli mer humoristisk igen så blir det aldrig "flåshurtigt" eller tramsigt, just på grund av att man förstår vad du gått igenom. Det finns ett stort djup i dig som inger förtroende och respekt.
Där jag befinner mig i mitt liv just nu så gav denna kväll. den 23 maj, mig extra mycket. Jag tog med mig så mycket som jag kommer att bära i kropp, själ och hjärta vidare i livet. Tack, och hoppas vi ses igen. Anders

Anders om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

En av de bästa föreläsningar jag varit på, inspirerande, ögon öppnare och tankeställare.
Fick med mig så mycket hem att fundera på hur jag kan förändra mig för att må så bra jag bara kan.

Jessica om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Det var en finfin föreläsning som trollband både mig och min 20-åriga dotter. Önskar att man hade en Torkild med sig dagligen som kunde rycka upp en och påminna en om perspektivet.
Tack! Kram

Anna-Lena om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Superbra föreläsning som hade allt. Underhållande, allvar, insiktsfull. Gick därifrån med en mycket god känsla ska se till att den blir kvar ett tag. Med vänliga hälsningar Pia

pia om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Det var första gången jag såg och lyssnade på Torkild och det var otroligt inspirerande. Det var som jag misstänkt hela tiden... det är jag själv som styr skutan framåt. Mycket skratt, hög igenkännings faktor och man går stärkt därifrån. Jag visualiserar min rosa elefant och jag kan se den om än en bit fram. Tack för en mycket bra och lärorik föreläsning. Jag skulle rekommendera alla att gå och lyssna på Torkild.

Janette om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Otroligt härligt med nya perspektiv. Jag älskar dina ramar som är lätta att applicera själv. Jag kommer nog aldrig använda ordet "självklart" igen 🙂 Jag är 25 år gammal och mitt största intresse är personlig utveckling och självledarskap. Jag gillade tanken på att det kanske inte är alla böcker i bokhandeln som krävs. Livet kommer visa mig. Jag ska försöka se till så att du kan komma till min arbetsplats - en sociala mediebyrå med många unga som jag önskar skulle få höra på just din röst.

Allt gott,
Malin

Malin om föreläsningen i Stockholm, 23 maj 2017

Tack Torkild för en fantastiskt fin, rolig, eftertänksam, öppen och aha-upplevd föreläsning. Jag och mitt sällskap njöt av varje sekund/Marie

Marie om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Hej Torkild,
Tack för en härlig och inspirerande föreläsning. Jag, min fru och dotter satt längst fram (till höger från din sida, jag var den lilla tjocka gubben i orange tröja). Jag håller en del föreläsningar (inom finans) och uppskattar din energi och de många exemplen från din resa. När vi i bilen hem satt och pratade om vad som var bäst så sade min dotter Malin (som oxå haft ätproblematik och idag lite trevande föreläser om sin resa) att det var din trovärdighet när du påpekade att även du föll in i fällor och gjorde misstag. En retorisk finess tycker jag var att du tog "din story" ganska sent i föreläsningen det blev en riktigt bra knorr som gav en fin avslutning. Vi var alla tre MYCKET NÖJDA och fick flera goda råd som vi tar med oss!

Keep up the good work!

Med vänlig hälsning
Tobbe Rosén

Tobbe om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Tack för en intressant och mycket givande föreläsning. Många vardagssituationer man känner igen sig i. Tänkvärd och rolig föreläsning varvat med lite allvar.

Annette om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Många tankar som sattes igång. Nu ska jag bara se framåt och försöka ändra mitt sätt att tänka när jag upplever något. Det är en process som säkert tar tid men det är ju bättre att börja nu istället för att kolla i backspegeln på allt tokigt som man gjort tidigare. Tack för en underbar föreläsning!!!

Carina om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Hej Torkild! Jag gillar din föreläsning skarpt. Vi behöver påminnas om vad som är viktigast i livet, nämligen jag 😉
Har ju hört dig innan, men man lyssnar in "nya" saker för varje gång. Inspirerande, tänkvärda och viktiga saker.
Love it!

Tack
Birgitta Lowén

Birgitta om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Tack för en fantastisk föreläsning! Du är en sann inspiratör som verkligen fick mig att förstå att jag är bra som jag är

Hanna om föreläsningen i Kristianstad, 22 maj 2017

Mycket inspirerande och ögonöppnande. Lyssnade på dig för några veckor sedan och kände att jag hade några i min omgivning som bara behövde få uppleva dig. Så det blev en runda till. Du talar om saker man hört förut men på ett sätt som gör att man för första gången lyssnar. Fortsätt som du gör, för du gör det väldigt bra!

Om föreläsningen i Helsingborg, 18 maj 2017

Jag tyckte föreläsningen var helt fantastisk. Det var det sista verktyget jag behövde för att ta klivet att våga förändra saker i mitt liv och börja må bra igen.
Stort tack!!

Om föreläsningen i Helsingborg, 18 maj 2017

Mkt inspirerande föreläsning! Detta kommer att resultera i att jag kommer förändra mitt liv med nytt jobb! 😀 Spännade utmaning! Ja är min egen pilot och måste därmed skapa min egen landningsbana! Tack Torkild!

Jenny om föreläsningen i Helsingborg, 18 maj 2017

Jag gick därifrån med ett leende på läpparna och större som människa. Jag tycker dina tankar och din sanning är så klockren, huvudet på spiken!
När jag hörde dig första gången okt-15 i Stockholm på äldredagarna, så tänkte jag " det här borde alla höra". Sedan dess har jag bytt jobb och jobbar inom friskvårdsbranchen. Jag köpte biljetter till den här föreläsningen som en sommargåva till min personal.
Jag vill köpa biljetter till mina vuxna söner nästa gång du kommer till Östergötland.

Marie om föreläsningen i Linköping, 16 maj 2017

Jag säger det igen! Så super duper bra!!! Tog med mina kollegor denna gång och de sa bara Wow!
För mig blev det nog den fjärde gången. 🙂 TACK!

Ewa om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Hej Torkild,

Jag har varit på många föreläsningar men din var en av det bättre. Varför? Jo, du fokuserade på några MEN väldigt viktiga punkter och återkom om och om igen till dessa. Dessa punkter kommer jag ihåg, kan ta till mig och har redan satt sig som ett mantra. Detta i kombination med din humor och att du bjuder på dig själv och jobbar med metaforer. I love it!

Tack och på återseende!
Vänligen,
Ulrika

Ulrika om föreläsningen i Linköping, 16 maj 2017

Jag och mina tre medarbetare upplevde igenkännelse, glädje och många kloka eftertankar under din föreläsning. Idag när vi åter möttes på vår arbetsplats började vi direkt och kommentera de andra i vårt glada gäng hur ansvariga de är för sina egna tankar och liv. De blev såklart nyfikna:).
Och för min egen personliga del så tittade jag mig djupt i ögonen i morse och tänkte för mig själv. -shit Malin, du är faktiskt riktigt bra som har lyckats med ditt liv så här långt! Det har jag aldrig sagt till mig själv tidigare.
Stort Tack för en bra kväll Torkild!
Funderar på att ta in en offert om ett personalevent av dig också.

Malin om föreläsningen i Linköping, 16 maj 2017

Lyssnade för andra gången. Helt underbar föreläsning! ! TACK!!!

Hilkka om föreläsningen i Linköping, 16 maj 2017

Suverän föreläsning som fick mig att se livet från ett annat perspektiv. Egentligen inte några direkta nyheter men sättet det framfördes på fick mig att tänka på ett annorlunda sätt, som jag hoppas att jag alltid kommer att ha med mig!
Önskar verkligen att alla arbetsplatser skulle ha en Torklid knuten till sig!

Kicki om föreläsningen i Linköping, 16 maj 2017

Du är fantastisk Torkild! Klok och sätter fingret på det väsentliga. Relevant och viktigt budskap vi alla behöver höra eller påminna oss om. Otroligt generöst att du delar med dig så mycket av dig själv.
Tack!

Caroline om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Fantastiskt inspirerande! Tack Torkild!

Om föreläsningen i Linköping, 16 maj 2017

Hej Torkild. Jag skulle kunna gå och lyssna en gång till.
Tack själv. Vilken "resa" du har gjort. Samma här fast med tre vändor med utmattning av olika skäl. Din föreläsning var mycket bra och den gav mig insikter. Du skulle se min bokhylla hemma. Full med faktaböcker från självmedkänsla till självkänsla. Jag letade efter svaret i böckerna men som du sa så finns svaret i mitt hjärta. Det börjar inifrån.
Det är verkligen läskigt att det säljs så mycket antidepressivt! Att vi är så prestationsinriktade! Att vi rusar och brinner upp!
Jag själv har två stora tjejer och en kille och de är verkligen unika. Ska se vad jag hittar för blommor i dem. Att möta dem vart de är. Jag har gjort mycket fel med dem men JAG är inte FEL kändes så härligt. Att inte se bakåt och gräma sig för det skymmer sikten framåt.
Nu ska jag jobba på MIN start och landningsbana. Jag gillade att vi var så involverade och inte en enda PowerPoint. Skönt. Varm kram från mig till dig.

Ulrica om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Hej Torkild. Jag heter Peter Vanderbilt jag var och lyssnade på dig med 7 av mina gruppledare. Vi vi blev väldigt stark påverkade av vad du hade att förtälja. Mycket imponerande bland det bästa vi har hört, du verkligen inspererade oss och då menar jag vad jag säger. Jag har varit på väldigt många föreläsningar, så det känns som om du har hittat rätt i dit liv, grattis. Det är inte många som en har kommit halvvägs, själv har jag också lite militärt i mig för jag har varit FN soldat på några ställen i mitten av 70-talet med allt vad det innebar, men för övrigt har jag åkt omkring på en räkmacka hela livet och haft det kanonbra. Din berättelse sög tag i mig så man kan säga att en del får allt skit och vi som har haft det bra hoppas jag är ödmjuka inför det.

Mycket stort tack från mej och hela min grupp mvh Peter

Peter om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Hej! En mycket tänkvärd och skickligt genomförd föreläsning! Väckte många frågeställningar om hur jag ibland sköter mitt liv. Framför allt hur jag tidigare lät andra sköta mitt liv. Men som du påpekade, det är framåt som gäller. Tack också för att du hade modet att göra kopplingar till skeenden i ditt liv.

Om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Det är andra gången jag går på din föreläsning. Första gången var en aha-upplevelse som hjälpte mig att ta mig ur en djup grop men även lärde mig att tänka på ett sätt jag inte ens velat eller kunnat försöka på nästan 40 år.
Jag kände att jag behövde en påminnelse och det blev en ordentlig en. Du delar med dig av verktygen för att kunna förändra, förbättra och leda livet på en bättre stig. Tack!

Om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Tack för en fantastiskt föreläsning med mycket kloka och inspirerande tankar och livsviktiga verktyg som är lätta att komma ihåg och ta till sig! Nu ska här upplevas med mitt bästa jag! Tack!

Om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Många ingenkänningspoänger!
Och ännu fler skratt!

Underbar föreläsning och kanske en början på att bli bättre lyssnare, fader och kollega.

Bästa måndag på länge!

Mattias om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Hade inga förväntningar innan men gick därifrån med mycket inspiration och aha upplevelser

Om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Fantastiskt givande föreläsning!
Något att ta med mig resten av livet.
Tack Torkild!Du gör skillnad!

Ulrika om föreläsningen i Stockholm, 15 maj 2017

Föreläsningen var HELT fantastisk. Jag är en typisk typ A-person som sätter väldigt höga krav på mig själv och du hjälpte mig att ta ned mig på jorden och inse att för vems skull sätter jag så höga krav? Det är mer värt att sänka kraven på mig själv, då mår både jag själv och min omgivning bättre. Tyckte SAK/PERSON-biten var super och även om kanske många är duktiga på det idag så behöver det påminnas om. Historien om kvinnan som skulle lägga ut sin man på Blocket var klockren (=fokusera på rätt saker). Handflate-övningen likaså, den används ofta på kontoret (eftersom vi kollegor satt som fågelholkar och gav upp direkt när övningen presenterades). Jag har också reflekterat mer över vem jag själv är vilket gjort mig både starkare och mer tillfreds med mig själv i allmänhet och livet i synnerhet. Jag är helt enkelt inspirerad, mer nöjd med livet, och har gjort en jädra massa marknadsföring om hur bra föreläsningen var. Tack Torkild för en fantastisk föreläsning, för den enorma inspiration du är och för det mervärde du ger oss andra. TACK!

Ida om föreläsningen i Lund, 25 april 2017

En helt fantastiskt rörande föreläsning. Du fick oss att vilja ta med hela vårt arbetslag till hösten. Detta är saker vi alla i behöver höra om och om igen, vi har ju emellanåt lite svårt att "fatta".
Du slog ner på så många av våra fördomar och "sanningar" att det var kusligt emellanåt.
Vi kommer komma tillbaka !

Om föreläsningen i Malmö, 8 maj 2017

Jag var lite tveksam till om föreläsningen skulle kunna leva upp till mina förväntningar, som var väldigt höga. Men det gjorde den verkligen! Det var roligt, inspirerande och berörande, och samtidigt som det blev många skratt så kände jag stundvis hur mina ögon fylldes med tårar. Tack för en varm, inspirerande, insiktsfull och stundvis utlämnande föreläsning. Från och med nu är mina nyckelord självkärlek, egenstyrka och självmedvetenhet. Tack Torkil!

Isabella om föreläsningen i Malmö, 8 maj 2017

Tack för en fantastisk föreläsning! Blev rekommenderad av Lill-Anita Sönnerbo att gå. Du var inspirerande, en energi boost, förlösade skratt, igenkännande men även gripande det du berättade om din barndom. Jag kommer rekommendera alla jag känner att gå och lyssna på dig. Önskar dig allt gott!

Katarina om föreläsningen i Malmö, 8 maj 2017

Tack Torkild för en över all förväntan trevlig och fin föreläsning i går kväll.
Den både roade, grep tag i en och har lämnat kvar mycket tankar om stort och smått. Underbar boozt!

Tack för att du engagerar dig!

Om föreläsningen i Malmö, 8 maj 2017